Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πέμπτη, 12/10/2006, λίγο μετά το μεσημέρι, στο Μετρό. Τα όργανα της «τάξης» επί το έργον. Αλλά ποιας «τάξης»;..
Πέμπτη, 12/10/2006, λίγο μετά το μεσημέρι, στο Μετρό. Τα όργανα της «τάξης» επί το έργον. Αλλά ποιας «τάξης»;..

Εμβρόντητοι οι επιβάτες του Μετρό παρακολούθησαν σκηνές βαρβαρότητας στη στάση του Ευαγγελισμού.

Ηταν 13:55 μ.μ. την περασμένη Πέμπτη όταν απ' την αποβάθρα προς το Μοναστηράκι ακούστηκαν φωνές και φάνηκε ένας ταλαίπωρος νεαρός να ανεβαίνει τρέχοντας τις σκάλες, ακολουθούμενος από δυο άτομα που η στολή τους δεν έδειχνε κάποια αστυνομική ιδιότητα ή φιγούρα «σεκιουριτά». Ο ένας απ' τους δυο κατάφερε να πιάσει το νεαρό και να τον ρίξει μπρούμυτα. Τότε ο άλλος έβγαλε ένα ζευγάρι χειροπέδες και τις πέρασε στο νεαρό.

Με τη βοήθεια ενός ακόμα ατόμου και ενός κοστουμαρισμένου κυρίου, που εμφανίστηκαν αμέσως μετά, ο νεαρός κλείστηκε σε ένα δωμάτιο δίπλα απ' τα εκδοτήρια των εισιτηρίων του σταθμού. «Κλέφτης ήταν» απαντούσε ένας - στην πραγματικότητα ανήξερος - υπάλληλος του «Αττικό Μετρό» στα ερωτήματα των επιβατών «τι συνέβη;».

Υπάρχουν ερωτήματα, όμως, που υποχρεούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι: Ποιοι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν οπλισμένοι με χειροπέδες σε δημόσιους χώρους; Ποιος τους έχει αναθέσει ρόλο «δικαστή Ντρεντ» στο κέντρο της Αθήνας; Και ποιος δίνει εντολές να κυκλοφορούν ανάμεσά μας «τιμωροί» και ελεγκτές της «ευταξίας» με πολιτικά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ