Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς κομμουνιστές;

Στο ΤΕΙ Πειραιά, στο κατάμεστο αμφιθέατρο, μίλησαν  στους σπουδαστές οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Κ. Καζάκος και Π. Σινιόρος

Τετάρτη 5 Απρίλη 2000

Σε ένα γεμάτο και «ζωντανό» αμφιθέατρο, στο ΤΕΙ Πειραιά, μίλησαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Σινιόρος και Κώστας Καζάκος. Μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από το ενδιαφέρον και την παρουσία δεκάδων σπουδαστών και πανεπιστημιακών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, ενώ παραβρέθηκε και ο ηθοποιός Βαγγέλης Καζάν.

Ο Π. Σινιόρος αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα της παιδείας, επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα σήμερα υλοποιούνται από την κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, οι επιταγές της ΕΕ που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό το συγκεκριμένο δυναμικό θα δεξαμενίζεται στην ανεργία, θα βλέπει σαν μοναδική διέξοδο από τη δυστυχία του το ρόλο του μισθοφόρου στο Κόσσοβο. Εύκολα οι στρατιές των ανέργων μετατρέπονται σε στρατιές μισθοφόρων».

Και συνέχισε: «Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Το ΚΚΕ είναι και πάλι μπροστά, ενάντια στην παγκοσμιοποιημένη βαρβαρότητα, κόντρα στη Νέα Τάξη της απανθρωπιάς και της ντροπής. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να χτίσουμε όλοι μαζί το Λαϊκό Μέτωπο, το αντίπαλο δέος στο σκοταδισμό. Είναι ευκαιρία ο λαός να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες με την ψήφο του, να δώσει την ψήφο του στο κόμμα της νιότης, των αγώνων, του μέλλοντος. Το ΚΚΕ».

Ο Κ. Καζάκος, απευθυνόμενος στους φοιτητές, είπε ότι θα ήθελε αυτή η συνάντηση να μη γινόταν την περίοδο των εκλογών, τώρα που η κατάσταση έχει πολωθεί. Ομως τα προβλήματα μάς αφορούν όλους, δεν είναι παραταξιακά. «Το θέμα μας είναι, σημείωσε, να ενεργοποιήσουμε, να αφυπνίσουμε τις ζωντανές δυνάμεις του λαού μας να ξανασκεφτούν. Υπάρχει η αίσθηση ότι η μόνη πολιτική δύναμη που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, που δεν παραχαράζει την αλήθεια, που βοηθάει τον κόσμο να συνειδητοποιηθεί, που συνδέει τα πράγματα από την πολιτική τους αφετηρία, είναι το ΚΚΕ. Οχι γιατί είναι πιο έξυπνο», υπογράμμισε ο Κ. Καζάκος και κατέληξε:«Κομμουνιστές υπήρχαν, με κάθε έννοια, πάντα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ηταν εκείνοι που έβαζαν τα στήθη τους μπροστά και υπερασπίζονταν τα συμφέροντα του φτωχού λαού, των αδύνατων κομματιών της κοινωνίας μας. Και στον τόπο μας όλες οι κατακτήσεις που έγιναν στον αιώνα μας, έγιναν με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δε λογάριασαν ποτέ θυσίες, επιπτώσεις και συνέπειες των πράξεων τους, ήταν πάντα μπροστά και πέτυχαν αυτά που άλλαξαν την όψη της κοινωνίας μας. Ποια θα ήταν η εικόνα της κοινωνίας μας χωρίς την παρουσία των κομμουνιστών αυτά τα 80 χρόνια; Αν το αναλογιστεί κανείς θα βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η τέχνη στο πλευρό των πολλών (2010-12-24 00:00:00.0)
Από τον Απρίλη στον Οχτώβρη (2005-11-13 00:00:00.0)
Ο Μπ. Μπρεχτ πάντοτε επίκαιρος (2005-04-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση - αφιέρωμα στο προοδευτικό θέατρο (2002-04-10 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στην Αθήνα (2000-04-04 00:00:00.0)
Επικίνδυνες "μπαταριές" (1997-01-08 00:00:00.0)