ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
«Αξίζει η νεολαία να τολμήσει »

Με συγκέντρωση στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο συνεχίστηκε η επικοινωνία του ΚΚΕ με τη νεολαία

Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004

«Αξίζει η νεολαία να τολμήσει και να ρίξει κόκκινο στην κάλπη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και η ταυτόχρονη μείωση των κομμάτων του δικομματισμού θα αποτελέσει το πιο αισιόδοξο πολιτικό μήνυμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και θα σηματοδοτήσει ότι υπάρχει δύναμη που προχωρά μπροστά, προς μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που έχει επιβάλει η άρχουσα τάξη».

Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση νεολαίας που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα στην κατάμεστη αίθουσα «ΑΙΓΛΗ» στη VESSO - MARE και διοργάνωσαν η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο νομό.

Μετά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο Δ. Γόντικας έγινε αποδέκτης πολλών ερωτημάτων από τους παρευρισκόμενους νέους και κλήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα: «Πόσο εφικτές είναι σήμερα οι πολιτικές συνεργασίες και συμμαχίες στα πλαίσια της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ;». «Τι απαντάμε σε αυτούς που υποστηρίζουν πως το λευκό - άκυρο είναι μορφή πάλης, αφού έτσι κι αλλιώς το ένα από τα κόμματα του δικομματισμού στις 8 Μάρτη θα είναι κυβέρνηση;». «Πόσο ρεαλιστικές και πόσο εφικτές είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ στα ζητήματα της παιδείας, της εργασίας και της υγείας;».

Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με τις επικείμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως ο κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να αξιολογήσει τη στάση και τη θέση του ΚΚΕ, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το λαό και τη νεολαία και τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να βάλουμε τους καπιταλιστές στην ανεργία και ο λαός πραγματικά να είναι κυρίαρχος της τύχης του. Αυτή πρέπει να είναι η προοπτική μας και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να εντάξουμε και την ψήφο μας, χωρίς να σημαίνει ότι ζητάμε σε όλα να συμφωνήσουμε με όσους ακολουθήσουν σε αυτή την προοπτική. Αξίζει όμως να παλέψουμε γι' αυτή την προοπτική. Δύσκολη μεν, αλλά ρεαλιστική. Μόνο σε αυτό το δρόμο μπορούμε να δικαιωθούμε. Και η θέση της νεολαίας είναι στην πρώτη γραμμή και όχι ως γλάστρα όπως τη θέλει το σύστημα».


Νωρίτερα, την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών Δημήτρης Κιάμος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε πως ψήφος στο ΚΚΕ «είναι ψήφος αισιοδοξίας και αποτελεί δείκτη χειραφέτησης από τη λογική του τίποτα δε γίνεται και ταυτόχρονα είναι ψήφος απόρριψης των αυταπατών της ατομικής λύσης, του ρουσφετιού, του βολέματος» και υπογράμμισε: «Εχουμε πίστη στο λαό και τη νεολαία, γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν το πάρει απόφαση και ξυπνήσει μονομιάς, θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο με στόχο την αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας (2007-12-18 00:00:00.0)
Ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδος (2007-06-28 00:00:00.0)
Ενισχύστε τους αγωνιστικούς ριζοσπαστικούς συνδυασμούς! (2006-06-09 00:00:00.0)
Στήριξη στο ΚΚΕ και στο χτίσιμο του λαϊκού μετώπου (2004-06-10 00:00:00.0)
Κόβουμε τη φόρα στο δικομματισμό! (2004-02-28 00:00:00.0)
Η δράση μας ενοχλεί το κεφάλαιο (2000-02-23 00:00:00.0)