Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Κόβουμε τη φόρα στο δικομματισμό!

Στη Μυτιλήνη βροντερό «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Ο Δ. Γόντικας
Ο Δ. Γόντικας
Ξανά βουλευτής από τη Λέσβο! Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε ο λεσβιακός λαός και η νεολαία από το κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης που αποδείχτηκε μικρό να χωρέσει τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των μελών και φίλων του ΚΚΕ που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο παλμό έδωσε η νεολαία που δεν τη βάζουν στο χέρι οι σειρήνες της υποταγής, αλλά ακλόνητη, δίπλα στο Κόμμα της νιότης βροντοφωνάζει «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Συνθήματα και σημαίες έσμιξαν με την υπόσχεση που εκστόμισε ο βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό για να φτάσουμε με το ψηφοδέλτιο στο χέρι σε κάθε εργαζόμενο, κάθε μικρομεσαίο αγρότη, κάθε νεολαίο».

Ο Δημήτρης Γόντικας στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις, σημείωσε με έμφαση ότι «στις 8 του Μάρτη θα αρχίσει νέα εποχή κερδών για τους λίγους! Κανείς εργαζόμενος να μην πάρει αυτή την ευθύνη με την ψήφο του! Γιατί οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα, ένα ισχυρό μέτωπο μπορεί να σταθεί εμπόδιο!».

«Ποια δύναμη θα αντισταθεί, συνέχισε διερωτώμενος, μπορεί να συνενώσει, να εμπνεύσει το λαό απέναντι σ' αυτή την πολιτική είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ;

Μόνο το ΚΚΕ έχει τη δύναμη, τη θέληση και την πολιτική. Το ΚΚΕ δεν είναι μόνο του, έχει συμμάχους σ' αυτόν τον αγώνα. Δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή μας για να μείνει το ΚΚΕ όρθιο, ακλόνητο. Τα καταφέραμε! Τώρα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά. Θέλουμε με τη δύναμη που θα μας δώσει ο λαός στις 7 του Μάρτη από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

«Οι εργαζόμενοι, ο λεσβιακός λαός και η νεολαία, κατέληξε ο ομιλητής, έχει μια πλούσια πείρα αγώνων και είναι καιρός να αξιοποιήσουν αυτή την πείρα. Να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, ό,τι περιθώρια υπάρχουν, ώστε να φτάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο, να τους καλέσουμε να καταψηφίσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού που με αυθάδεια, περιφρόνηση και θρασύτητα επιχειρούν να εξαπατήσουν τον κόσμο. Να τους κόψουν τη φόρα, και να μην γίνουν συνένοχοι νέων δεινών για το λαό και τον τόπο! Να δώσουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στήριξη και νέα δύναμη, για την αναγέννηση του κινήματος, για να ανοίξουμε την προοπτική για ριζικές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ