Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Μόνο στήριγμα των αγροτών το ΚΚΕ

Σε μια μαζική εκδήλωση, σ' ένα καπνοχώρι της Τριχωνίδας, ο Γ. Σφυρής, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τον αγροτικό τομέα

Από παλιότερο συλλαλητήριο αγροτών στο Αγρίνιο
Από παλιότερο συλλαλητήριο αγροτών στο Αγρίνιο
ΑΓΡΙΝΙΟ (της απεσταλμένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗ).-

Μαζική ήταν η παρουσία της αγροτιάς, κύρια καπνοπαραγωγών, που βιώνει το βίαιο ξεκλήρισμα της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, στη συζήτηση που οργάνωσε η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σε καφενείο στην κεντρική πλατεία στο Καινούριο του Δήμου Θεστιέων, με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη. Στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο καφενείο, μέχρι και απ' έξω κάθονταν όρθιοι αγρότες για να ακούσουν, ο Γιάννης Σφυρής, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσίασε και ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος. Τοποθετήσεις, επί του θέματος, έκαναν μετά την ομιλία του, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μωραΐτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ο Ν. Κόκκαλης.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην πρόταση και στάση του ΚΚΕ, σε αντιπαράθεση με αυτή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, αλλά και στους σοβαρούς λόγους για τους οποίους οι αγρότες πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να καταψηφίσουν το δικομματισμό και άλλα μικρότερα κόμματα. Οπως είπε ο Γ. Σφυρής, ένας λόγος είναι ότι οι προτάσεις τους και η πολιτική τους επιφυλάσσουν ζοφερό μέλλον για την αγροτιά. Αυτές οι πολιτικές με την εφαρμογή τους θα προκαλέσουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και οι αγρότες θα πρέπει να αντιδράσουν για να μην εφαρμοστούν. Στους αγώνες αυτούς, η αγροτιά θα χρειαστεί την ανιδιοτελή προσφορά και τη συμπαράσταση ενός ενισχυμένου ΚΚΕ που θα παλέψει για τα συμφέροντά της.

Ενας ακόμα βασικός λόγος για να ψηφίσουν οι αγρότες το ΚΚΕ είναι για το περιεχόμενο της πολιτικής του πρότασης, η οποία απαντά σε όλα τα σοβαρά προβλήματα της αγροτικής πολιτικής. Απαντάει στο τι θα παράγεται και πώς. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι η οργάνωση και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες και τις ανάγκες της κοινωνίας και με τρόπο που να προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Το ΚΚΕ προτείνει τη λύση του παραγωγικού συνεταιρισμού. Μια τέτοια φιλοαγροτική πολιτική μπορεί να υπάρχει μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας που θα φτιάξει το Λαϊκό Μέτωπο που προτείνει το ΚΚΕ.

Ο υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε επίσης πως η ψήφος των αγροτών στις ερχόμενες εκλογές είναι καθοριστική για την αγροτική πολιτική που θα εφαρμοστεί στην ύπαιθρο. Τα προβλήματα στα αγροτικά είναι πολύ σοβαρά, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις παροχές, στην ουσία μέτρα-«ασπιρίνες», που αναγκάστηκε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το περασμένο φθινόπωρο, στην προσπάθειά της να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και να δείξει ότι δήθεν έχει μία φιλοαγροτική πολιτική, στοχεύοντας, ουσιαστικά, στην υφαρπαγή της ψήφου των αγροτών. Οσο για τη ΝΔ, όπως υπογράμμισε ο ομιλητής, συμφωνεί απόλυτα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η μοναδική διαφορά των δύο αυτών κομμάτων εντοπίζεται στο ύψος των αγροτικών συντάξεων που τάζουν ότι θα δώσουν μετά από τέσσερα χρόνια. Παρόμοια πολιτική έχει και ο ΣΥΝ, καθώς θεωρεί μονόδρομο την ΚΑΠ, κάνοντας απλά κριτική στους όρους διαχείρισής της.

Τέλος, ο Ν. Μωραΐτης, υποψήφιος βουλευτής και αγροτοσυνδικαλιστής, σημείωσε πως το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε για τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του ΣΥΝ. Εχει ανοίξει σοβαρή συζήτηση με την αγροτιά και ζητάει από αυτή να ενισχύσει το ΚΚΕ στις 7 Μάρτη. Ο Ν. Κόκκαλης, υποψήφιος βουλευτής, τόνισε ότι δε θα πρέπει να περάσει στους μικρομεσαίους αγρότες η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Πρέπει να την αποτινάξουν και να διεκδικήσουν το συμφέρον τους, ενισχύοντας τη δύναμή τους, το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος (2010-12-23 00:00:00.0)
Καλεί στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (2009-04-01 00:00:00.0)
Οξυμένα τα αγροτικά προβλήματα (2003-03-15 00:00:00.0)
Αγροτική ανάπτυξη υπέρ των αγροτών (1997-07-06 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις για συλλαλητήρια στις 19 Φλεβάρη (1996-02-10 00:00:00.0)
Μπροστά σε νέους αγώνες οι αγρότες (1996-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ