Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ» ΚΑΙ «ΝΙΚΗ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ...«Χωρίς εξάρσεις, αλλά με ενδιαφέρουσες στιγμές έγινε το πολύκροτο πενταπλό ντιμπέιτ, που στην ουσία ήταν μια συνέντευξη Τύπου. Ολοι συμφώνησαν ότι το επόμενο πρέπει να είναι περισσότερο ανοιχτό και ελεύθερο. Παπανδρέου και Καραμανλής πρόσεχαν περισσότερο να μην κάνουν το μεγάλο λάθος. Οι αρχηγοί των τριών μικρότερων κομμάτων δεν είχαν δυσκολία σε απλόχερες εξαγγελίες υπέρ των ασθενέστερων. Πάντως, η όλη συζήτηση ήταν κέρδος για τη δημοκρατία» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ»...«Αν εξαιρεθούν ορισμένες "ατάκες", η χθεσινοβραδινή πρώτη συνεύρεση όλων των πολιτικών αρχηγών στο τηλεοπτικό πλατό και η μετάδοσή της σε εθνικό δίκτυο δε δικαίωσε τις εκτιμήσεις για την ενδεχόμενη επιρροή της στην εξέλιξη της προεκλογικής διαμάχης. Υπό τη δαμόκλεια σπάθη ενός μάλλον άβολου συστήματος εναλλαγής ερωτήσεων και απαντήσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν στο να επαναλάβουν τις ήδη γνωστές απόψεις τους και τις θέσεις των κομμάτων τους, με βασικό μέλημα την αποφυγή του "μοιραίου λάθους" - που δεν έγινε από κανέναν» (ΒΗΜΑ).

Η «ΔΙΑΦΟΡΑ»...«Η πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση των πέντε πολιτικών αρχηγών διάρκειας δύο ωρών και δεκαπέντε λεπτών, αν και στατική, ίσως κουραστική, χωρίς απευθείας παρεμβάσεις, αλλά ικανοποιητική ως πείραμα Δημοκρατίας, ανέδειξε κατά γενική ομολογία τις δυνατότητες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και χαρακτηρίστηκε από την αμηχανία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και την εμφανή αδυναμία να ανταποκριθεί σε μια ανοιχτή συζήτηση» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΝΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ...«Οι ασφυκτικές διαδικαστικές δεσμεύσεις περιόρισαν σε παράλληλους μονόλογους την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε εντυπώσεις με την ηρεμία και τα επιχειρήματά του» (ΝΕΑ). - «Η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα και η πειστικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν πρωθυπουργό, σηματοδότησαν την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό ντιμπέιτ. Ηταν μια νίκη ουσίας και εντυπώσεων» (ΕΘΝΟΣ).

ΝΙΚΗ ΚΩΣΤΑ: «Ετοιμος να κυβερνήσει έδειξε ο Κ. Καραμανλής στο χθεσινό ντιμπέιτ, που εξελίχθηκε σε συμπυκνωμένο συγκριτικό τεστ θέσεων, προτάσεων και πειστικότητας των πέντε πολιτικών αρχηγών. Με τον αέρα του νικητή, αλλά και ρεαλιστής, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε να έχει έτοιμες λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Γενικόλογος στις απαντήσεις του ο Γ. Παπανδρέου» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ