Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΚΕ
Ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και περικοπή παροχών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Οι εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με την ταυτόχρονη περικοπή των κοινωνικών δαπανών, επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι σημερινές εξαγγελίες διά στόματος Γ. Παπανδρέου είναι συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με παραπέρα μέτρα ενίσχυσης της ιδιωτικοποίησης της Υγείας με ταυτόχρονη περικοπή κοινωνικών παροχών. Καταργεί το Ενιαίο Δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, με τα όσα αρνητικά το ακολουθούσαν και στη θέση του εφαρμόζονται προγράμματα Υγείας - Πρόνοιας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους "επαγγελματίες" εθελοντές με αδρή αμοιβή, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία είτε απευθείας από τους εργαζόμενους.

Τα στοιχεία καταμαρτυρούν ότι κάθε νοικοκυριό πληρώνει 94 ευρώ το μήνα για δαπάνες Υγείας και ένας στους δύο ασθενείς αναγκάζεται να πληρώσει όταν χρειαστεί να αναζητήσει υπηρεσίες Υγείας. Οι ιατρικές επισκέψεις το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία στοιχίζουν από 25 - 90 ευρώ που τις πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Τα καινούρια νοσοκομεία που προπαγανδίζει ότι έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό που είχαν τα παλιά, παρά τη σημερινή αύξηση των κλινών αλλά και αυτών η λειτουργία τους γίνεται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Οι "σφαιρικοί προϋπολογισμοί" στα νοσοκομεία και η "ελάχιστη ενιαία δέσμη δωρεάν ιατρικοασφαλιστικών παροχών" στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι η σαφής αναφορά για περικοπή των υγειονομικών παροχών και για αύξηση των ιδιωτικών πληρωμών.

Οι εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου είχαν και ένα μποναμά για τους νοσηλευτές. Οτι από δω και πέρα ο μισθός τους θα εξαρτάται από την ποιότητα και αποδοτικότητά τους και οι νέες προσλήψεις νοσηλευτών που θα γίνουν δεν ξεκαθαρίζεται αν θα 'ναι ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι μιας και το επάγγελμά τους έγινε και αυτών ιδιωτικό!

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από ένα ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης. Και για να γίνει αυτό πράξη, να κάνουν τώρα το πρώτο βήμα. Να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ