Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Στους 3.000 ανέρχονται οι παραλειφθέντες ψηφοφόροι

Τους 3.000 εκτιμά το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα φτάσουν τελικά οι παραλειφθέντες από τους εκλογικούς καταλόγους. Πρόκειται για ψηφοφόρους οι οποίοι παραλείφθηκαν κατά τη μεταφορά των ονομάτων τους από τα δημοτολόγια στους νέους εκλογικούς καταλόγους. Αυτοί υπενθυμίζουμε ότι θα ψηφίσουν με γραπτή βεβαίωση την οποία θα εφοδιαστούν από το δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Επίσης, υπάρχουν 7.427 ετεροδημότες οι οποίοι παρότι έκαναν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, θα πρέπει τελικά να μεταβούν στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι. Κι αυτό γιατί δε συμπληρώνεται ο αριθμός των 40 ψηφοφόρων από μια ευρύτερη εκλογική περιφέρεια που απαιτείται για να συσταθεί εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών. Οι ψηφοφόροι αυτοί ενημερώνονται τηλεφωνικά ή διά αλληλογραφίας από ειδική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών ότι τελικά δε θα ψηφίσουν στο δήμο που μένουν. Σε αυτό το νούμερο - όπως ομολόγησε χτες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ν. Αλιβιζάτος - υπάρχουν και περιπτώσεις ετεροδημοτών που θα αναγκαστούν τελικά να ταξιδέψουν στο δήμο όπου είναι γραμμένοι «επειδή τα ΚΕΠ και οι δήμοι δεν απέστειλαν το σύνολο των αιτήσεων».

Χτες συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων κομμάτων (16) και αποφασίστηκε ο δωρεάν ραδιοτηλεοπτικός χρόνος που θα δοθεί στα 11 εκτός Βουλής και Ευρωβουλής κόμματα. Συγκεκριμένα, στα κόμματα Ελληνικό Μέτωπο, ΑΣΚΕ, Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΜΕ.ΡΑ, Ενωση Κεντρώων και ΛΑ.Ο.Σ, τα οποία «κατεβάζουν» ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια με εξαίρεση τις μονοεδρικές, παραχωρείται ο εξής δωρεάν χρόνος: Μετάδοση μιας ώρας της συνέντευξης του αρχηγού και της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Ενα πεντάλεπτο σε κάθε ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Για το Κόμμα Φιλελευθέρων και τη Χριστοπιστία που δεν κατεβάζουν συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια παραχωρείται μισή ώρα από τη συνέντευξη Τύπου των αρχηγών και της προεκλογικής συγκέντρωσης και ένα πεντάλεπτο.

Χτες αποφασίστηκε τα αποτελέσματα των ψήφων από κάθε εκλογικό τμήμα να υπάρχουν σε τέσσερα αντίτυπα πριν τηλεγραφηθούν, τα οποία αντιστοιχούν στον δικαστικό αντιπρόσωπο, στη Νομαρχία, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Φωτοτυπία αυτών θα δίνεται επιτόπου στα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να μπορούν να «τσεκάρουν» ότι το αποτέλεσμα που καταχωρήθηκε στα κεντρικά τερματικά του υπουργείου Εσωτερικών είναι το πραγματικό.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι θα υπάρξει έκπτωση στους ετεροδημότες που θα μετακινηθούν για να ψηφίσουν, η οποία φτάνει το 15% για τα εισιτήρια της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», το 30% για ΚΤΕΛ και ΟΣΕ και από 20 έως 50% για τα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ