Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Σερί» στις κορδέλες με μισές λειτουργίες

Ως εκσυγχρονιστική κοσμογονία επιχείρησε να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, τα εγκαίνια νέων νοσοκομείων και περηφανεύτηκε ότι επί ΠΑΣΟΚ τέθηκαν «σε λειτουργία 15 νέα Περιφερειακά Νοσοκομεία, εκ των οποίων 4 νέα υπερσύγχρονα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, το "Αττικόν", το "Παπαγεωργίου", της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης».

Και πράγματι, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής πήραν τους δρόμους και «πετσόκοψαν» μέτρα κορδέλες, σε ανολοκλήρωτα νοσοκομεία, σε ημιτελή και ατελή έργα και εργολαβίες.

Η κάθε κορδέλα εγκαινίων, βέβαια, ήταν και μια κοροϊδία. Αφού κανένα από τα νέα... υπερσύγχρονα νοσοκομεία δεν είχε τον εξοπλισμό, το προσωπικό και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει προς όφελος του λαού της περιοχής του.

Στις 17 Φλεβάρη 2004 ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης - 18 μέρες πριν τις εκλογές - επισκέφτηκε το «Αττικόν» νοσοκομείο που έχει γίνει «γεφύρι της Αρτας» για τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών της Αθήνας, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν τις εκλογές της 9/4/2000. Και μίλησε για ένα πρότυπο νοσοκομείο. Στην πραγματικότητα, το νοσοκομείο θεμελιώθηκε στις 21/6/1995, μπήκε σε λειτουργία ως «διαγνωστικό κέντρο» στις 15/7/2002 και - αφού άδειασε κάμποσα άλλα νοσοκομεία της Αθήνας - λειτουργεί με το μισό προσωπικό (κάπου 700 άτομα από τα 1.500 που χρειάζεται).

Στις 4 Μάρτη 2003 ο Κ. Σημίτης ακολουθούμενος από κουστωδία κυβερνητικών στελεχών εγκαινίασε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, με τις μισές σχεδόν κλίνες να είναι αναξιοποίητες, ενώ άλλες καίριες κλινικές να παραμένουν κλειστές. Με ανοιχτές μόλις τις 400 από τις 673 κλίνες που προβλέπονταν στον οργανισμό του. Χωρίς να έχει ανοίξει καμία καινούρια κλινική και με κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού, τη Μονάδα Εγκαυμάτων, το ακτινοθεραπευτικό, το τμήμα πυρηνικής ιατρικής και τον αξονικό τομογράφο.

Μια ακόμη προσπάθεια ωραιοποίησης της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας επιχείρησε η κυβέρνηση στις 7 Νοέμβρη 2003 με τα εγκαίνια του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών. Δεν προβλέφτηκε καμία αύξηση σε κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΤΝ, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και αντίθετα προωθείται η πρόσληψη «επικουρικού προσωπικού».

Και ακολούθησαν τα εγκαίνια, για δεύτερη φορά, του νοσοκομείου Θηβών στις 29 Νοέμβρη 2003 και πρόσφατα (3 Φλεβάρη 2004) του νέου νοσοκομείου Πύργου, όπου ένας όροφος έχει μείνει τελείως αναξιοποίητος, λόγω έλλειψης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ