Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πρώην...

Φτηνά και βρώμικα τεχνάσματα μετέρχονται κάποιοι, για να ψαρέψουν σε θολά νερά ενόψει των εκλογών. Χτες, ήταν η πολλοστή φορά που λάβαμε μια πρόσκληση από το Συνασπισμό, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής: «Τα πρώην μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και των Επιτροπών Πόλεων της Αθήνας και του Πειραιά, τα οποία στηρίζουν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συναντώνται στη Λοκάντα για μια βραδιά χωρίς Μίμη και Μαρία».

Δεκατρία χρόνια μετά τη διάσπαση κάποιοι νιώθουν ακόμα την ανάγκη να επικαλούνται τη θητεία τους στο ΚΚΕ και να την εκμεταλλεύονται για να αποδείξουν την... αριστεροσύνη τους. Δεν είναι βέβαια και πολύ τιμητικό να αυτοπροσδιορίζονται ως «πρώην». Ούτε τους κολακεύει το γεγονός πως για ένα και μόνο μπορούν να καυχιούνται, για το πέρασμά τους από το ΚΚΕ. Δε γνωρίζουν, άραγε, πως δεν μπορούν να εξαργυρώσουν ξοφλημένες επιταγές; Δεν καταλαβαίνουν πως γίνονται περίγελος να κυκλοφορούν με την ταμπέλα του «πρώην» και την ίδια στιγμή να ελεεινολογούν εναντίον του ΚΚΕ;

Φαίνεται πως αναζητώντας την ανανέωση απώλεσαν κάθε σχέση με την πολιτική εντιμότητα και αξιοπρέπεια και μπορεί στο πάρτι τους να μην είναι ούτε ο «Μίμης ούτε η Μαρία», αλλά το «ήθος» και των δύο θα είναι πανταχού «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ