Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καλεί στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Η μικρομεσαία αγροτιά έχει κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, σημειώνεται στην ανακοίνωση

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα απεργιακά συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες, με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα της εργατικής τάξης και καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Η μικρομεσαία αγροτιά έχει κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, κοινός μας αντίπαλος είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και όλα τα λαϊκά στρώματα. Αυτή η πολιτική επιχειρεί, τώρα, να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν στους δρόμους του αγώνα μ' αυτήν την πολιτική, με στόχο την ανατροπή της και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής - φιλολαϊκής πολιτικής.

Ξέρουμε, όμως, ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται η πάλη της αγροτιάς να συνδεθεί με τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος και του αγωνιστικού κινήματος των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός ενιαίου λαϊκού μετώπου, της λαϊκής συμμαχίας που θα μάχεται για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Στις ερχόμενες ευρωεκλογές οι μικρομεσαίοι αγρότες - όπως και οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα - έχουν τη δυνατότητα να καταδικάσουν και με την ψήφο τους, την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, να καταδικάσουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Και, βεβαίως, οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχιστούν και θα ενταθούν προβάλλοντας την προοπτική μιας άλλης εξουσίας, η οποία θα εφαρμόσει φιλοαγροτική πολιτική που θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας, στηριζόμενοι στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ