Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΕΒΓΑ»
Θέλει το ΚΚΕ μακριά από τους εργάτες

Εξόρμηση χτες ενάντια στην απόφαση να απαγορευτεί περιοδεία του Κόμματος στο εργοστάσιο

Την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους προσπαθεί να εμποδίσει η διοίκηση της ΕΒΓΑ. Σε επιστολή της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, με την οποία ζητούσε να κάνει περιοδεία ώστε να συζητήσει με το προσωπικό για την αυριανή απεργία, η εργοδοσία απάντησε ότι δεν επιτρέπει την είσοδο σε κόμματα. Η νέα εξέλιξη επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά, πόσο ανησυχεί την εργοδοσία η επαφή με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ειδικά μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να κρατήσει το ΚΚΕ μακριά από την εργατική τάξη, η Κομματική Οργάνωση Τροφίμων και Ποτών της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ πραγματοποίησε χτες εξόρμηση έξω από τις πύλες του εργοστασίου στην Ιερά Οδό. Κάλεσε τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν και να αντιπαλέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας, για την υλοποίηση των οποίων έχει καταφύγει και σε διώξεις (με εξώδικα) συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που με συνέπεια παλεύουν για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Στην ανακοίνωση που μοίρασε πλατιά, η ΚΟ Τροφίμων - Ποτών καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει η ΕΒΓΑ και επισημαίνει: «Η προσπάθεια να βάλει εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ δεν είναι τυχαία και δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, αλλά όλους τους εργαζόμενους. Σήμερα εμποδίζει τη δράση των κομμουνιστών, που αποτελούν τον πυρήνα της αντίστασης σε κάθε χώρο, για να ανοίξει ο δρόμος για το χτύπημα συνολικά του λαϊκού κινήματος αύριο. Αυτό έχει δείξει η ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ