Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Μαζικά, αποφασιστικά, ταξικά!

Στην περιφρούρηση και στη μαζικοποίηση των συγκεντρώσεων επικεντρώνεται τις τελευταίες ώρες η μάχη της απεργίας

Το ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες του μόχθου να βρεθούν ξανά στην πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης
Το ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες του μόχθου να βρεθούν ξανά στην πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης
Εκατοντάδες είναι οι εξορμήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τις ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα και χιλιάδες σε όλη τη χώρα, ένα μόλις 24ωρο πριν από την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης και τις 69 απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ.

Οι 8 Ομοσπονδίες, τα 13 Εργατικά Κέντρα, τα εκατοντάδες συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ανάμεσά τους και τα 22 κλαδικά της Αθήνας, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και σχεδιάζουν ήδη την περιφρούρησή της από τα χαράματα της Πέμπτης. Δεκάδες Επιτροπές Αγώνα και Σωματειακές Επιτροπές έδωσαν και συνεχίζουν μέχρι τελευταίας ώρας τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.

Πλατιά συσπείρωση

Μαζί με τους εργάτες συμπαρατάσσονται οι μικροί ΕΒΕ με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών. Στην Ομόνοια καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της στην πλατεία Κάνιγγος (Πατουσά 3). Στάση εργασίας από τις 8 έως και τις 11 το πρωί, την Πέμπτη 2 του Απρίλη, αποφάσισε ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Στις συγκεντρώσεις καλούν ακόμα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών και Σπουδαστικών συλλόγων σε όλη τη χώρα, καθώς και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΙΕΚ Ν. Αττικής.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο υπαλλήλων οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού. Τα ταξικά σωματεία σε στεριά και θάλασσα θα προσυγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, χιλιάδες εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη της απεργίας και στη Θεσσαλονίκη. Με καθημερινές εξορμήσεις καλούν να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η επίθεση του κεφαλαίου στο όνομα της κρίσης, έχει ήδη χτυπήσει χιλιάδες εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οι συνδικαλιστές. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι έχουν υποστεί τις συνέπειες από τις ανατροπές στις εργασιακές τους σχέσεις (μείωση ημερών και ωρών εργασίας, διαθεσιμότητες, απολύσεις κ.ά.).

Απέναντι σ' αυτή τη συντονισμένη επίθεση, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με αντεπίθεση. Οργανώνοντας τον αγώνα κατά των απολύσεων, κατά των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και τις ελαστικές μορφές εργασίας, για την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας. Περιοδείες και εξορμήσεις θα γίνουν σήμερα σε κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην «COTTON FIELDS», στην «ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ», στη «ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON» και στη χημική βιομηχανία «ΒΙΟΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ