Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Ενισχύστε τους αγωνιστικούς ριζοσπαστικούς συνδυασμούς!

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Τύρναβο

Κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών ριζοσπαστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας του με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στις ερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές απηύθυνε από τον Τύρναβο ο Δημ. Γόντικας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι Τυρναβίτες, άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς, που έδωσαν το «παρών» τους στη συγκέντρωση, διαμήνυσαν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να δώσουν ακόμα πιο δυναμικά την πολιτική μάχη των εκλογών, να συστρατευτούν στον αγώνα για να φτάσει παντού το κάλεσμα των ενωτικών αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Δ. Γόντικας αναφέρθηκε στους βαθείς δεσμούς που συνδέουν το ΚΚΕ με τους κατοίκους του Τυρνάβου - «σύμβολο αιώνιο κι απόδειξη αυτών των δεσμών», είπε, «είναι και θα συνεχίσει να είναι ο μπαρμπα-Κώστας Λουλές» - για να τονίσει την ακλόνητη πεποίθηση των κομμουνιστών ότι θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό. Υπογράμμισε, όμως, πως αν οι εργαζόμενοι στις πόλεις και τα χωριά δε σηκώσουν κεφάλι και δεν πάρουν το δίκιο στα χέρια τους, η ζωή τους δεν πρόκειται ν' αλλάξει, θα γίνει χειρότερη.

Συνδέοντας τους λαϊκούς αγώνες με τις ερχόμενες τοπικές εκλογές, επισήμανε πως αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δε δεχτούν ισχυρό πλήγμα, δε μειωθούν οι δυνάμεις τους, δε χάσουν την πλειοψηφία σε όσο γίνεται περισσότερους δήμους και νομαρχίες, αν δε νιώσουν φόβο μπροστά στη δύναμη του λαού, θα κάνουν πιο επιθετική την πολιτική τους.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Γόντικας επισήμανε: Οι εργαζόμενοι να έχουν καθαρό ότι προτεραιότητα των άλλων κομμάτων δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά η νομή της εξουσίας προς όφελος των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής αυτών των συμφερόντων και όχι η ευημερία του λαού.

Η ΝΔ ενδιαφέρεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην κυβερνητική εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει ξανά την κυβερνητική εξουσία. Την άλλη μέρα των εκλογών θα λογαριάζουν ποιος από τους δύο κέρδισε πόντους στον ανταγωνισμό. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Ψήφος στη ΝΔ και στους υποψήφιούς της σημαίνει επιδοκιμασία της αντιλαϊκής της πολιτικής. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει αθώωση για τις ευθύνες του όλα τα προηγούμενα χρόνια και στήριξη μιας πολιτικής που δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από την πολιτική της ΝΔ.

Δύναμη και προοπτική

Αναφερόμενος στους αγωνιστικούς ριζοσπαστικούς συνδυασμούς συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, τόνισε: Το ΚΚΕ, σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ομάδες και κινήσεις, αγωνίζεται να διαμορφωθεί ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων που θα δώσει δύναμη και προοπτική στο λαϊκό κίνημα. Αυτή τη συνεργασία αντιπροσωπεύει στο δήμο σας ο Χρ. Κιτσίδης και ο Μπ. Μπακούλας στη νομαρχία.

Αυτή είναι η προοπτική που χαράζει το ΚΚΕ. Σ' αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους εργαζόμενους. Εδώ έχουν θέση οι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλοι όσοι έχουν δεσμούς και παραδόσεις με την Αριστερά. Εδώ είναι η θέση τους. Πρέπει να κάνουν το βήμα τώρα. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του δικομματισμού. Να χειραφετηθούν από όποιες δεσμεύσεις και να τολμήσουν να κάνουν μπροστά.

Με τα κόμματα αυτά, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΣΥΝ και την πολιτική τους δεν υπάρχει προοπτική και δεν υπάρχουν περιθώρια καμιάς συνεργασίας. Είναι κόμματα στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Καταλήγοντας, ο Δ. Γόντικας τόνισε: Το ΚΚΕ δε ζητά από τους συνεργαζόμενους να αποδεχτούν το πρόγραμμά του, να συμφωνήσουν για το σοσιαλισμό. Ζητάμε μια σταθερή συνεργασία που θα αντιπαλεύει με συνέπεια την πολιτική του δικομματισμού, τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και γενικά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν επιδιώκουμε - το ίδιο και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας - τις καρέκλες.

Δεν επιδιώκουμε προσωπικά οφέλη από τη συμμετοχή μας στα διάφορα αξιώματα. Τα θέτουμε στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος και κρινόμαστε κάθε μέρα για τη συνέπεια λόγων και έργων.

Σας καλούμε να στρατευτείτε σ' αυτό τον αγώνα και να μη μείνει σπίτι και εργαζόμενος στον Τύρναβο που να μη φτάσει το κάλεσμα των ενωτικών ψηφοδελτίων που στηρίζουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ