Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
«Μαυρίστε» τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής!

Στην πλατεία «Ρήγας Φεραίος» στα Τρίκαλα μίλησε χτες βράδυ το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση των αγωνιστικών, ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων στις ερχόμενες τοπικές εκλογές στη Νομαρχία Τρικάλων και στους δήμους του νομού έστειλε η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, όπου μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Δ. Αρμάγος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Ευθύμης Ζανιός, υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων και ο Γ. Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Τρικκαίων.

Οι άνθρωποι του μόχθου που βιώνουν ένα σωρό προβλήματα - είπε, αρχίζοντας την ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος - πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα στη σημαντική πολιτική αναμέτρηση των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους συνδυασμούς τους και τους συνδυασμούς του ΣΥΝ, επιλέγοντας, αγκαλιάζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Τα κριτήρια της ψήφου

Οσον αφορά τα κριτήρια της ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, ο Γ. Μαρίνος επισήμανε: Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κρίνουν τον κάθε δήμαρχο, το κάθε νομάρχη, τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις εκλογές, με κριτήριο ποιο κόμμα τους στηρίζει, τη στάση τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, στην πλουτοκρατία, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τη στάση τους στους λαϊκούς αγώνες. Να κριθούν για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη σχέση τους με τους επιχειρηματίες, με τους μεγαλοεργολάβους, για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που θα φορτώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά με μεγαλύτερα βάρη. Κι αυτό ισχύει στα Τρίκαλα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν μπορεί - συνέχισε - να παραμεριστούν αυτά τα κριτήρια και στη θέση τους να μπουν η καπατσοσύνη, το χτύπημα στην πλάτη, οι δημόσιες σχέσεις. Η τιμιότητα, η ικανότητα, για την οποία μιλούν ορισμένοι, αποκτούν νόημα όταν συμβαδίζουν με τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με την αντίθεση, με την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, με την προσπάθεια ν' ανατραπεί.

Αυτοί που λένε ότι στις Δημοτικές - Νομαρχιακές Εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια κι αυτοί που μιλούν για ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κοροϊδεύουν το λαό.

Τα βασικά προβλήματα γεννιούνται από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική και δεν μπορούν να λυθούν, αν ο αγώνας δεν κινείται στην κατεύθυνση της ανατροπής της, αν δεν αλλάξει η κατάσταση.

Πρέπει - τόνισε - να γίνει το βήμα, να στηρίξουν τα λαϊκά στρώματα τους συνδυασμούς συνεργασίας με υποψήφιους τον Γιώργο Καΐκη για το δήμο και τον Ευθύμη Ζιανό για τη νομαρχία.

Η συκοφαντία κατά του ΚΚΕ

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην αισχρή, συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ περί συνεργασίας του με τη ΝΔ, υπογράμμισε: Σ' αυτή τη συμπαιγνία πρωτοστατούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, αξιοποιώντας την προβοκατόρικη στάση της ΝΔ.

Το Κόμμα μας είναι κόμμα αρχών και καθορίζει τη στάση του με πολιτικά κριτήρια, με κριτήριο αν ένα κόμμα και η πολιτική του υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού ή τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και δεν έχει καμιά σχέση με κανένα παιχνίδι ούτε πάνω, ούτε κάτω από το τραπέζι.

Το ΚΚΕ δεν κάνει μικροπολιτική, δεν έχει ανάγκη από δημάρχους που θα είναι αιχμάλωτοι κάθε λογής δεσμεύσεων και συμφερόντων, δεν έχει ανάγκη από τη στήριξη της ΝΔ, απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ και τα καλεί να τους γυρίσουν την πλάτη.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν τις σκοπιμότητες αυτής της αντιΚΚΕ επίθεσης, που δείχνει ότι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου ανησυχούν και προσπαθούν να ανακόψουν την επιρροή των κομμουνιστών μέσα στο λαό και προκειμένου να πετύχουν αυτόν το στόχο είναι αδίστακτοι.

Να σκεφτούν ότι η ΝΔ προσπαθεί να εξαγνιστεί, να μετριάσει τις αντιδράσεις από την αντιλαϊκή πολιτική, να ψηφοθηρήσει, να αρπάξει ψήφους στον πρώτο και δεύτερο γύρο.

Να σκεφτούν ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει τη συμφωνία του με τη ΝΔ σε όλα τα βασικά ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Να σκεφτούν ότι ο ΣΥΝ επιχειρεί να κάνει αντιπερισπασμό για να δικαιολογήσει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε πολλούς δήμους και νομαρχίες.

Ας αφήσουν κατά μέρος τα παραμύθια περί «απαίτησης της κοινωνίας», περί «μη κομματικοποίησης των τοπικών εκλογών». Το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τη Νομαρχία Τρικάλων είναι προϊόν «προξενιού», κεντρικής κομματικής συμφωνίας για να διαχειριστεί την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ