Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κεντρώες» εγκύκλιοι...

Σε «καλό» δρόμο βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας. Η εγκύκλιος την οποία εξέδωσε το υπουργείο της κ. Γιαννάκου, με την οποία απαγορεύεται (!) η είσοδος στα σχολεία εκπροσώπων κομμάτων και σε υποψηφίους ενόψει των δημοτικών εκλογών (σσ: η εγκύκλιος έτυχε εφαρμογής εναντίον των υποψηφίων που υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Παλλήνη στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος σε σχολεία της περιοχής!), κινείται, πραγματικά, σε αυτό που ο πρωθυπουργός έχει κατά καιρούς ονομάσει «μεσαίο» και «κεντρώο» χώρο.

*

Μάλιστα, θα προτείναμε στον πρωθυπουργό και στην υπουργό του, αν θέλουν να γίνουν κανονικοί «κεντρώοι», να διδαχτούν από μια παλιότερη εγκύκλιο και γιατί όχι, να την επαναφέρουν κιόλας. Μιλάμε για την εγκύκλιο «1010» της 11/3/1965 στην οποία τονιζόταν ότι: «Ο κομμουνισμός είναι εχθρός του έθνους και της δημοκρατίας (...) Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβεί να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες, αλλά απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστική προπαγάνδα, δεν έχουν θέσιν εις την εκπαίδευσιν»!

Ναι, ναι! Πρόκειται για την εγκύκλιο που είχε εκδώσει ένας άλλος «κεντρώος», ο Γεώργιος Παπανδρέου. Γνωστός και ως γέρος της... «Δημοκρατίας».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ