Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στο δρόμο κι αύριο...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Την ώρα που τα παιδιά είναι στο δρόμο,

την ώρα που το μέλλον σε τραβάει απ' το μανίκι,

βγάζοντας τη γλώσσα

και δηλώνοντας: «άσε τα πτώματα να μηρυκάζουν το έτσι κι αλλιώς σάπιο "έχει" τους»...

...κείνη την ώρα, το τελευταίο που θες, είναι να ασχοληθείς ξανά και ξανά με όλους αυτούς, που κυριαρχούν στα περίφημα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο προκείμενο τα έντυπα.

Να τους προσπεράσεις, πάλι, δεν μπορείς.

Γιατί, εκεί, στα - και μέσα από τα - έντυπα πλασάρεται καθημερινά η κυρίαρχη ιδεολογία.

Εντόπισε, λοιπόν, την ομολογία: Καμιά αδέσμευτη δημοσιογραφία στο πεδίο της σφαγής. Ο,τι θέλει ανακοινώνει ο στρατός κατοχής, αυτό αναπαράγεται. Πίσω στην πυκνή σκιά οι «Χαντίθα», όπως χτες τα «Μάι Λάι».

Κράτα σημειώσεις για την πολιτική, την τόσο αναγκαία, σ' όσους ακόμα θυμούνται ότι εκεί στο δήμο είναι ικανή η αντιπαράθεση και βάλε στο περιθώριο των σημειώσεων την ένσταση για την έλλειψη της φιλοσοφίας.

Πέτα στα σκουπίδια τα φληναφήματα περί «δημοκρατικού σοσιαλισμού», που θέλουν να σε αφοπλίσουν πριν φτάσεις στην ώρα της σύγκρουσης (και ξέρεις εσύ πως μ' έναν τρόπο, και μόνον έναν, διεξάγεται η σύγκρουση όταν έρθει η ώρα της...) και κράτα από τη σχετική αναφορά το γεγονός ότι, ενώ σου μιλούν για ισότητα και ελευθερία, δε λένε κουβέντα για τις παραγωγικές σχέσεις, που τελικά καθορίζουν και τα του εποικοδομήματος. Γίνεται καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής με «ισότητα και ελευθερία»;

Πέτα στα σκουπίδια και τη βαρυσήμαντη παρέμβαση της κυρίας του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, που σου λέει πως το κρίσιμο δεν είναι το περιεχόμενο των ανατροπών (κάνει γαργάρα τη θέση τους για ιδιωτικά πανεπιστήμια), αλλά η διαδικασία του διαλόγου!

Οπως το κρίσιμο δεν είναι αυτά καθαυτά τα ζητήματα της κυριαρχίας στο Αιγαίο, αλλά το «παζάρι να γίνεται», ώσπου να επιβληθεί η απόφαση των ιμπεριαλιστών για τη συνδιαχείριση...

Ασχετο: Για τους διάφορους κουκουλοφόρους, αυτούς στα τηλεοπτικά παράθυρα και τους άλλους που προσφέρουν θέαμα στα παράθυρα, διαλύοντας μια διαδήλωση, κανένα σχόλιο πλέον. Είναι νέτα σκέτα εχθροί!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ