Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δομές απλήρωτης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες της λεγόμενης αποασυλοποίησης από ιδιώτες στην Εύβοια είχαν την ίδια τύχη όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Είναι απλήρωτοι 3,5 μήνες, αλλά παρ' όλα αυτά δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν στην τύχη τους τους περιθαλπόμενους, συναισθανόμενοι την ευθύνη τους και το κοινωνικό λειτούργημά τους, όπως τόνισαν στη συνάντηση που είχαν με την αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ που επισκέφθηκε τον ξενώνα στη Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης δημιουργήθηκε η «Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ)» που διαθέτει τρία κέντρα στην Εύβοια (ξενώνα στη Χαλκίδα και οικοτροφεία στην Ερέτρια και στην Αρτάκη), στα οποία νοσηλεύονται 35 ασθενείς και απασχολούνται 55 εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα που οργιάζει η εργασιακή εκμετάλλευση, η κυβέρνηση, διά στόματος υφυπουργού Α. Γιαννόπουλου, απαντώντας τις προάλλες στην Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ, απέκλεισε την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα από το δημόσιο. Αναμενόμενη η απάντηση του υπουργού, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους σχεδιάστηκε και υλοποιείται η λεγόμενη «αποασυλοποίηση» είναι να παραδοθεί πλήρως και ο τομέας της Ψυχικής Υγείας στους ιδιώτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ