ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας του ΣΥΝ

Στον ανοιχτό αντικομμουνισμό και στη συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ καταφεύγουν τα στελέχη του Συνασπισμού, τόνισε ο ομιλητής στη χτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος στα Γιάννενα

Παρασκευή 4 Ιούνη 2004

Eurokinissi

«Η ΕΕ δεν αλλάζει, μόνο ανατρέπεται. Ο αγώνας του λαού θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν οδηγεί στον απεγκλωβισμό και την αποδέσμευση των λαών και χωρών από τη μέγκενη της εξουσίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία του στη χτεσινή μαζική και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στα Γιάννενα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Κώστας Αλυσσανδράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε από το βήμα και το μέλος της ΚΕ του ΚΚ στη Δανία Λίνε Χάμερ Νόνμποε.

«Η σημερινή συνέντευξη του Ν. Κωνσταντόπουλου ήταν ένα ρεσιτάλ συκοφαντίας, διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ. Η ηγεσία του έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία συγχύσεων, στην καλλιέργεια αυταπατών, στην εξαπάτηση του λαού για το ρόλο της ΕΕ. Κρύβει σκόπιμα τον ταξικό και ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα. Εξωραΐζει τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται. Από τη μία ψηφίζει το Μάαστριχτ και στηρίζει όλες τις αντιλαϊκές αντεργατικές επιλογές και από την άλλη υποκριτικά δηλώνει ότι διαφωνεί με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Τώρα διακηρύσσει ότι παλεύει από μέσα, μάλιστα, για την αλλαγή της ΕΕ. Ως αλλαγή προσδιορίζει την αλλαγή της διακυβέρνησης για να αλλάξει η ΕΕ.

Οσο μπορεί να αλλάξει η ντόπια πλουτοκρατία, οι Λάτσηδες, οι Αγγελόπουλοι, οι Βαρδινογιάννηδες, άλλο τόσο μπορεί να αλλάξει και η ευρωπαϊκή πλουτοκρατία. Η πάλη για την αλλαγή της ΕΕ, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΝ, χωρίς σύγκρουση με τις δυνάμεις που βρίσκονται στην εξουσία δεν είναι πάλη, αλλά παγίδευση σε νέες αυταπάτες. Η πάλη των πραγματικών αριστερών και ριζοσπαστικών δυνάμεων αυτή την προοπτική πρέπει να ανοίγει.

Η ηγεσία του ΣΥΝ, τώρα, για άλλη μία φορά, καταφεύγει στον ανοιχτό αντικομμουνισμό, στη συκοφάντηση του ΚΚΕ. Ο στόχος είναι ο ίδιος όπως χτες. Για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, θέλει να πλήξει το ΚΚΕ.

Χτες χρησιμοποιούσε το παραμύθι της ενότητας της αριστεράς. Στις εκλογές του Μάρτη όλοι μαζί η ηγεσία του ΣΥΝ, Γλέζος, Κωνσταντοπουλο-Θεωνάδες και άλλοι όμοιοι εξαπάτησαν αγνούς αριστερούς στο όνομα της ενότητας. Αφού απέτυχαν, όπως είχαν στόχο, να μειώσουν το ΚΚΕ, ναυάγησε η περιβόητη "ενότητα" και διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η ηγεσία του ΣΥΝ δηλητηριάζει τους αριστερούς με τον αντικομμουνισμό της.

Ο ίδιος σκοπός με άλλα μέσα. Με πάση θυσία η παρεμπόδιση του απεγκλωβισμού του λαού από τον ευρωμονόδρομο, το χτύπημα του ΚΚΕ. Η ηγεσία του ΣΥΝ για άλλη μία φορά επιχειρεί να παγιδεύσει λαϊκές δυνάμεις στο μονόδρομο του κεφαλαίου. Να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα άλλης επιλογής.

Απευθύνουμε έκκληση στους αγωνιστές που αισθάνονται αριστεροί. Να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της σημερινής εποχής. Να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη συγκρότηση του ριζοσπαστικού πόλου με την ενίσχυση του ΚΚΕ, να συμβάλουν στη συσπείρωση του λαού ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου και να μην αυτοπαγιδευτούν στη φάκα της ευρω-υποταγής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αντικομμουνισμός και ο Ρ/Σ «Κόκκινο» πάνε χέρι - χέρι... (2012-04-20 00:00:00.0)
Πολιτική αφοπλισμού του κινήματος (2011-12-15 00:00:00.0)
Το δηλητήριο της ευρω-λαγνείας (2010-11-23 00:00:00.0)
Για ποια Αριστερά; (2006-07-21 00:00:00.0)
Η πρόταση και του σημερινού ΣΥΝ για συνεργασία στόχο έχει να πλήξει το ΚΚΕ (2005-02-04 00:00:00.0)
Μίλησε για ...σοσιαλιστικό όραμα στην Ευρώπη του Μάαστριχτ! (2004-04-29 00:00:00.0)