Αστυνομία, αστυνομία παντού...

Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ γύρω από τα ξενοδοχεία. Αστυνομικοί προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα

Πέμπτη 8 Ιούλη 2004

Στις διαταγές των ξενοδόχων τέθηκε χτες με εντολή της κυβέρνησης, η Ελληνική Αστυνομία! Η παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών από το πρωί στα ξενοδοχεία, στα γραφεία των ξενοδόχων και κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα των ξενοδόχων και όχι των εργαζομένων!

Ο «ζήλος» που επέδειξε η αστυνομία ήταν τέτοιος, που άνδρες της, έξω από τα γραφεία των ξενοδόχων, δε δίστασαν να προπηλακίσουν τον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, όταν προσπάθησε να διευκολύνει τη δουλιά δημοσιογράφων, στους οποίους η αστυνομία, έβαζε εμπόδια! Το γεγονός καταγγέλθηκε έντονα από τους συνδικαλιστές του κλάδου στους απεργούς, οι οποίοι απάντησαν με το σύνθημα «η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Η χτεσινή μέρα επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι «τρομοκράτης» για την κυβέρνηση είναι η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται για τα αιτήματά της. Σε όλα τα ξενοδοχεία από νωρίς το πρωί άνδρες της αστυνομίας με περιπολικά «έκοβαν» βόλτες, σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν. Εξω από το ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ» δεν έλειψαν και οι κλούβες. Στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης, εμφανίστηκε μέσα από το ξενοδοχείο ο διοικητής του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, Α. Νέζης, με πολιτικά, προκειμένου να υπερασπίσει την εργοδοσία. Ο διοικητής αποκαλύφθηκε όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας ζήτησε τα στοιχεία του. Ηταν τέτοιος ο ζήλος του διοικητή που έσπευσε να φτάσει στο ξενοδοχείο και να πάρει εντολές, που δεν πρόλαβε να φορέσει ούτε τη στολή του, κατήγγειλαν χαρακτηριστικά οι απεργοί.

Δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ στήθηκαν από νωρίς έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων στη Σταδίου, αλλά και στους γύρω δρόμους. Διμοιρίες των ΜΑΤ έπαιρναν θέση έξω από κάθε ξενοδοχείο, από το οποίο περνούσε η πορεία. Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει από νωρίς την οδό Β. Σοφίας, αποκλείοντας την πρόσβαση προς τη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιστατικό με πυροβολισμό από αστυνομικό (2019-01-12 00:00:00.0)
Μάχη από τα χαράματα (2004-07-08 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω! (2004-07-08 00:00:00.0)
Ο νόμος και ο αστυνόμος (2004-02-18 00:00:00.0)
Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία (2001-06-16 00:00:00.0)
"Συνέλευση" σε αστυνομικό κλοιό (1998-07-01 00:00:00.0)