Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μάχη από τα χαράματα

Ωρα: 6.30 το πρωί. Απεργοί ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν πάρει θέση έξω από τις πόρτες των ξενοδοχείων για την περιφρούρηση της απεργίας. «Κάραβελ», «Λίδρα Μάριοτ», «Τιτάνια», «Μεγάλη Βρετανία», «Μετροπόλιταν», «Ιντερκοντινένταλ», «Αθενς Πλάζα» και σε πλήθος ακόμα ξενοδοχείων της Αθήνας, οι πόρτες σφραγίστηκαν από τους απεργούς. Δίπλα και μαζί με τους απεργούς έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας, που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Εμπρακτα εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, για αμοιβές που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες.

Η αποφασιστικότητα και η δυναμικότητα των απεργών και των υπόλοιπων εργαζομένων, «τρομοκράτησε» τους ξενοδόχους, που σε πολλές περιπτώσεις επιστράτευσαν την αστυνομία για να πάρει κατασταλτικά μέτρα. Εκφόβισαν εργαζόμενους. Δεν τα κατάφεραν. Η χτεσινή μάχη έξω από τις πόρτες των ξενοδοχείων γέμισε με δύναμη και κουράγιο τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά.

Στο πλευρό των απεργών στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» βρέθηκε από τα χαράματα ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, για να εκδηλώσει τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους.

Κλούβες και άνδρες της Αστυνομίας στήθηκαν από νωρίς στο ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ», και στο «Ιντερκοντινένταλ», προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν επέτρεψε παρέμβαση της αστυνομίας.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί οι απεργοί από το ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» έφυγαν για να ανταμώσουν με τους συναδέλφους τους στο «Λίδρα Μάριοτ». Οι απεργοί ενώνονται μπροστά στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου. Τα συνθήματα πέφτουν βροχή: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», «1.100 ευρώ βασικό μισθό, γιατί αλλιώς τον Αύγουστο θα είμαστε εδώ».

Στη συνέχεια οι απεργοί πήραν το δρόμο για την πλατεία Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ