Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΡΟΟΥΝ ΕΛΑΣ - ΚΑΝ»
Τρίτη βδομάδα σε κινητοποιήσεις

Για τρίτη συνεχή βδομάδα, με τετράωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, συνεχίζουν με επιμονή και πείσμα τις κινητοποιήσεις τους, οι μεταλλεργάτες στην πολυεθνική εταιρία «ΚΡΟΟΥΝ ΕΛΑΣ - ΚΑΝ» στην Πάτρα και διεκδικούν ικανοποιητική Διμερή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργάτες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και τα αιτήματά τους παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού τους από την επιχείρηση για άμεση υπογραφή της σύμβασης με τους δικούς της όρους, εκμεταλλευόμενη την επαίσχυντη ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΣΕ με τον ΣΕΒ.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, όπως καταγγέλλει το εργοστασιακό σωματείο σε ανακοίνωσή του, η επιχείρηση προσπάθησε μέσα από πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας (Η «ΗΜΕΡΑ», την Πέμπτη 1η Ιούλη με τίτλο «Κλείνει η ΕΛΑΣ - ΚΑΝ;») να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας να εννοηθεί πως απογοητευμένη από την αγωνιστική στάση των εργαζομένων προσανατολιζόταν να κλείσει το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγική δραστηριότητα αλλού. Παράλληλα, για να τους εκβιάσει να αποδεχτούν τους όρους της και να τους εκθέσει στην κοινή γνώμη, υποστήριζε πως οι εργαζόμενοι ζητούν υπέρογκες αυξήσεις της τάξης του 9%( για τόσο ...υπέρογκα ποσά μιλά η επιχείρηση!) και ότι ο κάθε εργαζόμενος κοστίζει 35.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την επιχείρηση πως τα στοιχεία που παρουσίασε μέσα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ψευδή, καθώς «για τα 35.000 ευρώ που αναφέρεται στο δημοσίευμα, κανείς εργαζόμενος δεν παίρνει τέτοια ποσά, παρά μόνο τα διευθυντικά στελέχη».

Υπογραμμίζουν πως οι εργάτες στην πολυεθνική επιχείρηση (κατασκευάζει κουτάκια αλουμινίου) δουλεύουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας: «Με περισσότερο από 100 ντεσιμπέλ θόρυβο και αφόρητη ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες και αντίστοιχα τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ταυτόχρονα, το περιβάλλον μέσα στο εργοστάσιο είναι επιβαρυμένο από την αιωρούμενη αλουμινόσκονη και τις αναθυμιάσεις χημικών που διοχετεύονται στον αέρα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών».

Και, τέλος, προειδοποιούν την εργοδοσία ότι «Η αγωνιστικότητά μας δεν πρόκειται να καμφθεί μέσα από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας για την υπογραφή ικανοποιητικής διμερούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ