Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Τα κέρδη πυροδοτούν τα εγκλήματα

Τον θάνατο των 4 εργατών που χάθηκαν μέσα σε ένα διήμερο, καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία και καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη ζωή τους

Τη «δολοφονία των τεσσάρων εργατών στο τελευταίο διήμερο», αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες, και της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας, καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, τη δολοφονία των τεσσάρων εργατών στο τελευταίο διήμερο. Δύο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ένας στη Λευκόπετρα Ημαθίας και ο τέταρτος στον Αλίαρτο Βοιωτίας.

Το νέο έγκλημα είναι αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία. Η εκμετάλλευση και το κυνήγι του κέρδους από τους πλουτοκράτες στέλνει, συχνά πυκνά, όπως και τώρα, στο θάνατο εργαζόμενους. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα ανύπαρκτα, τις περισσότερες φορές, μέτρα ασφάλειας, η ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, είναι από τις βασικές αιτίες που μετατρέπουν σε σκλαβοπάζαρα και κρεματόρια τους χώρους δουλιάς. Και τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πριν με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς και οι εργοδότες κέρδη.

Φτάνει πια! Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους αγωνιστικά να παλέψουν για την υπεράσπιση της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας. Να εντείνουν τους αγώνες τους, για να βάλουν φρένο στην αντεργατική πολιτική. Να αντιπαρατεθούν μαζικά, αποφασιστικά, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Μέσα από τα συνδικάτα τους, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν μέτρα για την προστασία της ζωής τους. Για καλύτερη ζωή με ασφάλεια και δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ