Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι του Συντονιστικού Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στο υπουργείο Εσωτερικών, θέτοντας επιτακτικά αιτήματα που αφορούν στην άμεση ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον κ. Ανδρονόπουλο, και απαίτησαν την άμεση μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Ακόμα έθεσαν τα αιτήματα: Διαμόρφωση του κατώτερου μισθού στα 1.100 ευρώ και ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά σύμφωνα με τον κανονισμό του ΙΚΑ. Από τη μεριά τους, ο γενικός γραμματέας απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων ενώ, για τα άλλα ζητήματα είπε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Η συνάντηση έληξε με τη Συντονιστική να δηλώνει ότι θα εντείνει τη δράση της για την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης της αγωνιστικής δράσης των ταξικών δυνάμεων ακόμα και κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ και άλλοι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου εντείνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια, στηρίζοντας ακόμα και έτσι την αντεργατική πολιτική που ασκείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ