ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Πέταξε στην κορυφή
Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004

Sportidea

Χατ-τρικ πέτυχε ο Τζιοβάνι στη Νεάπολη
Στην κορυφή επέστρεψε η ΑΕΚ, με τη νίκη της επί της Χαλκηδόνας και "Χ"ΑΡΗ στην ισοπαλία του Παναθηναϊκού. Σαν σε προπόνηση ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νεάπολη. Ετσι - την προσεχή αγωνιστική - οι «αιώνιοι» θα κοντραριστούν στο «Καραϊσκάκη» (χωρίς φιλάθλους των φιλοξενουμένων, αφού ο Παναθηναϊκός δέχτηκε να μην πάρει εισιτήρια), όντας συγκάτοικοι στη δεύτερη θέση, ενώ οι πρωτοπόροι θα αγωνιστούν στην Τούμπα.

Εμφανώς κουρασμένη η ΑΕΚ πήρε πολύ δύσκολα τους τρεις βαθμούς από την αξιόμαχη Χαλκηδόνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φρέσκοι και καλύτεροι (ιδίως στην επανάληψη) αλλά υστέρησαν στην ουσία. Και το «πλήρωσαν». Οι γηπεδούχοι πάντως απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι μπορούν να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να παίρνουν αποτελέσματα, χωρίς ν' αποδίδουν ανάλογα.

Απαγορευμένο για καρδιακούς ήταν το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο μέτριος ως κακός Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ψυχωμένο Αρη. Παρ' όλα αυτά προηγήθηκε στο 88΄ αλλά κατάφερε να μην κερδίσει, δεχόμενος την ισοφάριση στο ...ενενήντα φεύγα. Δείχνοντας ότι το πάθημα στο «Τροντχάιμ» δεν του έγινε μάθημα. Ο βαθμός που πήραν οι γηπεδούχοι δεν τους σώζει αλλά στην παρούσα φάση είναι υπερπολύτιμος και ουσιαστικά και για ψυχολογικούς λόγους. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έδειξε με το ...καλημέρα τις διαθέσεις του. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και «έκλεισε» το ημίχρονο προηγούμενος 3-0... Πήρε, λοιπόν, διά περιπάτου τη νίκη, με θετικό πρωταγωνιστή τον Τζιοβάνι και αρνητικό τον Καστίγιο. Μπάγεβιτς και διοίκηση πρέπει να του εξηγήσουν τη διαφορά πάθους για νίκη και (τουλάχιστον) αντισυναδελφικής συμπεριφοράς.

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Ηρακλής και Αιγάλεω αλλά οι φιλοξενούμενοι δίκαια διαμαρτύρονται για ...αφαίρεση βαθμών. Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο γηπεδούχος το είδε μάλλον μόνο ο διαιτητής, Στυλιαράς. Εύκολα ο Πανιώνιος επικράτησε της Κέρκυρας αλλά αμφότεροι δεν απέφυγαν την ταλαιπωρία. Σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη (και των καθυστερήσεων) έγινε μπλακ άουτ. Ετσι το υπόλοιπο διάστημα παίχτηκε μετά από περίπου 40 λεπτά... Μόνο θεωρητικά ντέρμπι ήταν η κόντρα ΟΦΗ-Εργοτέλη, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν 5-0. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, παίζοντας - κατά διαστήματα - και καλό ποδόσφαιρο. Μαγική εικόνα είναι η ισοπαλία Καλλιθέας-Καλαμαριάς. Οι γηπεδούχοι είχαν καθολική υπεροχή και έχασαν ένα ...τσουβάλι ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα και τους βαθμούς όμως τους δίνουν τα γκολ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, χαρά σε Τούμπα και Περιστέρι (2018-10-09 00:00:00.0)
Μοιρασιά στην πρεμιέρα (2014-05-02 00:00:00.0)
Προβάδισμα ο άσος (2003-05-23 00:00:00.0)
Και τώρα οι δυο τους... (2003-01-08 00:00:00.0)
Υψηλής... δυσκολίας (2002-11-08 00:00:00.0)
«Σκόνταψαν» οι πρωτοπόροι (2001-10-09 00:00:00.0)