ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 31.12
Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004

Γρηγόρης Λαμπράκης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ο Γιώργος και η Δέσποινα Λαμπράκη και ο εγγονός του Γρηγόρης προσφέρουν στη ΝΕ Αρκαδίας 150 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ ως ενίσχυση της Οικονομικής Εξόρμησης για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η κόρη του: Μαίρη. Οι εγγονές του: Δήμητρα και Αφροδίτη.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗ, πρώην προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλους του ΚΚΕ, φίλοι και σύντροφοί του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πάτρας, 1.600 ευρώ, για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ. Υπήρξε δραστήριο στέλεχος της προδικτατορικής ΕΔΑ, διατέλεσε πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και παρέμεινε πιστός οπαδός του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η μητέρα του Βασιλική Σκαρλάτου και τα αδέρφια του Χρήστος, Μαρία, Ελένη, Γιάννης και Κατερίνα προσφέρουν προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος 500 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ, αγωνιστή της Μέσης Ανατολής, ο αδελφός του Χρυσόστομος Ορφανός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Για τα 86 χρόνια του ΚΚΕ και την ηρωική πορεία του και προς τιμήν του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

Ελπίδα Κατσάμπη

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΕΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Ελένη προσφέρει 30 ευρώ στην ΚΟΒ Ελευσίνας για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Βασίλης Σίδερης
* * *

Φωτ. 5

Στη μνήμη των αδελφών μας ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ δασκάλου και ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ο Βαγγέλης εκτελέστηκε με απόφαση του έκτακτου Στρατοδικείου Τρικάλων τον Αύγουστο του 1947.

Επίσης των αδελφών μας ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΝΙΑΡΗ αντάρτη του ΕΛΑΣ, του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΙΑΡΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από την Καλλιθέα Θηβών και του ανιψιού μας ΚΩΣΤΑ Σεραφείμ ΚΑΝΙΑΡΗ, που τόσο πρόωρα και ανεπάντεχα έφυγε από τη ζωή, πιστό και αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ, έπαιρνε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις του ΚΚΕ, προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αποστόλης και Αγγελική Αργυροπούλου - Κανιάρη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 11 χρόνια από τις 2 Μάη 1993, που έπαψε να χτυπά η καρδιά της ΕΠΟΝίτισσας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑΣ (Κούλας) ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας. Αδέρφια, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές που τη γνώρισαν ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο της Πενταγιούς και Λιδορικίου, μιλούν με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση για τη Βασιλικούλα. Αν και πέρασαν τόσα χρόνια, ακόμα περιμένουμε τη γλυκιά μορφή της και τη συμπαράστασή της, που παρείχε πάντα με ειλικρίνεια, ακούραστη και γελαστή.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» - Πλατείας Βάθη 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η αδελφή της Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Φωτ.

Εκλεισαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της ζωής και της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ από την Τρίπολη.

Στη μνήμη του προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 50 ευρώ.

Η κόρη του Φωτεινή Καλασούντα

** * *

Θανάσης Αργυρόπουλος
Φωτ.

Στις 26 Δεκέμβρη έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, στο χωριό του τον Βερτίσκο Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Ελένη, ο γιος του Θανάσης και οι αδελφές του Βαρβάρα και Δέσποινα πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

ΦΩΤ.

Στις 24 Δεκέμβρη έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο, στις 24 Δεκέμβρη 2000, της αγαπημένης συζύγου μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω στην ΚΟΒ Χαϊδαρίου, της οποίας είμαι μέλος, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Βασίλειος Βερύκιος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, ο οποίος «έφυγε» στις 16 Δεκέμβρη 2004, προσφέρουμε 150 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ.

Γιάννης Αντωνίου, Ρούλα Κούρτη, Κώστας Πούλης, Τάσος Κλάδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε με αυταπάρνηση έως το τέλος της ζωής του και στη μνήμη των γονιών του ΕΥΚΛΕΙΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ, που στα χρόνια της φυλακής και της εξορίας ήταν το μεγάλο στήριγμα για το γιο τους και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, προσφέρω 500 ευρώ στην ΚΟΒ Μεγάρων.

Βασιλική Μενιδιάτη

* * *

Φωτ.

Ο σύντροφός μας ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ έφυγε από τη ζωή στις 19 Νοέμβρη 2004. Γεννήθηκε το 1944 στην Κοκκινιά και ακολούθησε το δρόμο του αγώνα από τους Λαμπράκηδες και ως μέλος του ΚΚΕ. Ηταν μέλος της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού.

Κώστας Σεραφείμ Κανιάρης
Θα τον θυμόμαστε πάντα.

«Εφυγε», όμως σε κάθε αγώνα θα είναι «παρών», γιατί δεν πεθαίνουν οι πραγματικοί αγωνιστές, όπως ήταν έως το τέλος της ζωής του ο Μανώλης, αλλά πορεύονται στην αθανασία και γίνονται παράδειγμα για όλους εμάς.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε 180 ευρώ στην ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» για το 17ο Συνέδριο.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ «Μαλαγαρδή».

Αντί για μνημόσυνο η σύζυγός του Αννα, τα παιδιά του Αντρέας και Βάντα, τηρώντας την επιθυμία του, μετά από την πολύχρονη και συνεπή προσήλωσή του στο ΚΚΕ, προσφέρουν 150 ευρώ στην ΚΟΒ «Μαλαγαρδή», της οποίας ήταν μέλος έως το θάνατό του, για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΑΤΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Πάτρας, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που για τα ιδανικά του αγωνίστηκαν και πέθαναν.

Τα παιδιά τους Αντώνης και Αννα Πετράτου

Η γυναίκα του Γιώτα Οικονόμου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών που κατάγονταν από τη Λευκάδα και σκοτώθηκαν ή βασανίστηκαν για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καρυάς Λευκάδας, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Νίκος Ηλία Ρεκατσίνας

* * *

Μπροστά στις εργασίες και τις αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ολόψυχα εύχομαι καλές επιτυχίες στο Κόμμα μας και προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, στη μνήμη της συζύγου μου ΡΕΒΕΚΚΑΣ, με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το «χαμό» της, στις 23 Γενάρη 1994.

Βασιλική Λύτρα
Αντώνης Μανούσος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΤΖΑΦΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ψυχικού για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τα αδέλφια του Χρήστος, Ανδρέας, Αθηνά

Και τα ανίψια του



Σεραφείμ Κανιάρης


Νίκος Σκαρτσιάρης


Γιάννης Γιαννέζος


Βαγγέλης Αργυρόπουλος


Κώστας Κανιάρης


Γιάννης Μενιδιάτης


Βασιλική Βερυκίου


Γεώργιος Κατσάμπης


Μανώλης Βασιλειάδης








ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-12-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-12 00:00:00.0)