ΚΟΥΒΑ
Ενάντια στην τρομοκρατία, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη

Διεθνής Διάσκεψη στην Αβάνα, 2 και 3 Ιούνη

Τρίτη 31 Μάη 2005

Associated Press

Από τη μεγάλη διαδήλωση στις 17 Μάη για την έκδοση του εγκληματία Καρίλες
ΑΒΑΝΑ.--

Τις πύλες της ανοίγει την Πέμπτη η διήμερη διεθνής συνάντηση «ενάντια στην τρομοκρατία, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη» με τη συμμετοχή διανοουμένων καλλιτεχνών, συνδικαλιστών, κοινωνικών ακτιβιστών, πολιτικών ηγετών και μελών Κοινοβουλίων.

«Μας προκάλεσε οργή ο τρόπος, με τον οποίο τις τελευταίες βδομάδες η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει αυτοανακηρυχτεί σε ηγέτιδα του παγκόσμιου πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, προστατεύει τους αυτουργούς τερατωδών εγκλημάτων λόγω της πολιτικής της συμμαχίας με τομείς της ακροδεξιάς του Μαϊάμι, και η αποδεδειγμένη συνέργειά της στα εγκλήματα αυτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Διεθνούς Συνάντησης. Και προστίθεται ότι «επί μήνες, οι αρχές των ΗΠΑ αγνόησαν και αμφισβήτησαν την παρουσία, στη Νότια Φλόριδα, του διαβόητου δολοφόνου Λουίς Ποσάδα Καρίλες, του καθ' ομολογίαν δράστη μιας αλυσίδας τρομοκρατικών ενεργειών»... «όλο αυτό το διάστημα, ο συγκεκριμένος εγκληματίας απήλαυσε πλήρη ασυλία, είχε πρόσβαση στον Τύπο και στους ισχυρούς φίλους του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται: «Πολυάριθμα απόρρητα ντοκουμέντα που αποχαρακτηρίστηκαν από ομοσπονδιακές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων της CIA, του FBI και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες και ο Ορλάντο Μπος, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους του Μαϊάμι σήμερα, ήταν υπεύθυνοι για την τοποθέτηση βόμβας στην πτήση της Cubana το 1976 και ότι οι αρχές των ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το έγκλημα αυτό επρόκειτο να διαπραχθεί.

Ο Μπος και η ομάδα του, που αποτελούν τρομοκράτες που έχουν γεννηθεί στην Κούβα, ενέχονται στους φόνους του υπουργού Εξωτερικών της Χιλής Ορλάντο Λετελιέρ, του βοηθού του, Ρόνι Μόφιτ, του Χιλιανού στρατηγού Κάρλος Πρατς και της συζύγου του Σοφία Κάθμπερτ (όλων με διαταγή της CIA και της DINA, της μυστικής υπηρεσίας του Πινοτσέτ), και συμμετείχαν απευθείας στο σχεδιασμό και την εκτέλεση βάρβαρων πράξεων βασανισμών, εξαφανίσεων και δολοφονιών στο πλαίσιο του λεγόμενου Σχεδίου Κόνδωρ, σε συντονισμό με την CIA και τις μυστικές υπηρεσίες των στρατιωτικών δικτατοριών του Νοτίου Κώνου».

Αυτοί οι δολοφόνοι πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής δε θέλουν εκδίκηση, απαιτούν όμως δικαιοσύνη, είναι η κατάληξη της πρόσκλησης στην ιδιαίτερα σημαντική διεθνή συνάντηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθώωσαν τον εγκληματία Καρίλες (2011-04-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δίκη του εγκληματία Καρίλες (2011-01-15 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Π. Καρίλες (2010-02-10 00:00:00.0)
«Ο ιμπεριαλισμός πρέπει να νικηθεί» (2005-06-07 00:00:00.0)
Φάρσα και τρικ η σύλληψη Καρίλες (2005-05-20 00:00:00.0)
Υπόθεση Καρίλες (2005-05-20 00:00:00.0)