ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ενταση των προσπαθειών τις μέρες που απομένουν

Να μη λείψει κανείς από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005

Ούτε ώρα χαμένη μέχρι τις 14 Δεκέμβρη!
Με στόχο τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 14 Δεκέμβρη να ξεπεραστούν αδυναμίες και καθυστερήσεις όπου υπάρχουν και να φτάσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε κάθε εργάτη και υπάλληλο, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν στην τελική ευθεία της μάχης για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Στα πλαίσια της απεργιακής προετοιμασίας, η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ) καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιά) με θέματα τις εξελίξεις στο Ναυτεργατικό Κίνημα, την οργάνωση της απεργίας και τις θέσεις της ΝΣΚ για το τακτικό Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στις 16 Δεκέμβρη.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) την Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52). Βασικά θέματα θα είναι η νέα Συλλογική Σύμβαση και η καλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία. Απόφαση συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πήρε και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά, ενώ με ανακοίνωσή της στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα καλεί και η «Δράση Σχολικών Φυλάκων».

Σήμερα, στην Αθήνα, οι περιοδείες των ταξικών δυνάμεων συνεχίζονται: Στο Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης. Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - στην καθαριότητα και τις διοικητικές υπηρεσίες - στους εργάτες του Δήμου Ελευσίνας, στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία του κέντρου, στα εργοστάσια «Καζής», «Φόκο», «Μαλτέζος», στις επιχειρήσεις «Αντωνίου», «Αλφα Πρες», «Βλάχος», «Σήματος», «Βέρβης», «Κοσκινίδης», «Βουλγαρίδης», «Διαφάνεια», «Βιβλιοσυνεργατική», στα ξενοδοχεία «Κάραβελ», «Χίλτον» και «Χόλιντεϊ Ιν», στις βιοτεχνίες της Πατησίων και της Καλλιθέας, στη «Φειδάς» και σε οικοδομές των Βορείων και Νοτίων προαστίων.

Και στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα δράσης έχει αρχίσει να παίρνει εντατικούς ρυθμούς, με στόχο την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα, Τρίτη, περιοδείες θα γίνουν σε υπηρεσίες της ΕΥΑΘ, στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος, σε Χημικές Βιομηχανίες στη Σίνδο, στο νυχτερινό του Ευκλείδη, στο εμπορικό κέντρο «κόσμος», στα καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στα ξενοδοχεία «Ροτόντα», «ΡΕΞ», «ΒΕΡΓΙΝΑ», «ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ», «ΣΙΤΙ», «ΑΜΑΛΙΑ», «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ», στα Τουριστικά Γραφεία και στην εταιρία πληροφορικής «κουέστ».

Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη κόντρα και στα εμπόδια που υψώνει η εργοδοσία, προκειμένου να εμποδίσει το ΠΑΜΕ να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους. Σε μια τέτοια περίπτωση στο εργοστάσιο παραγωγής των μπισκότων «Παπαδοπούλου», η εργοδοσία επιχείρησε να κρατήσει κλειδωμένους τους εργαζόμενους στο σχόλασμα της απογευματινής βάρδιας. Αφού αρχικά απαγόρευσε την είσοδο στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, στη συνέχεια από τις 10 έως τις 10.30 το βράδυ δεν άνοιγε τις πόρτες, για να βγουν οι εργαζόμενοι που είχαν σχολάσει. Κόντρα σ' αυτή την προσπάθεια, τα στελέχη του ΠΑΜΕ μοίρασαν το υλικό και κάλεσαν τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση να δώσουν αποφασιστική απάντηση και στην εργοδοτική τρομοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα (2019-10-04 00:00:00.0)
Συνεχείς προετοιμασίες για την απεργιακή απάντηση (2016-11-19 00:00:00.0)
Νέοι εργάτες στον αγώνα (2011-06-29 00:00:00.0)
Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (2011-02-25 00:00:00.0)
Απαντούν με απεργία στην πολιτική επιστράτευση (2010-12-09 00:00:00.0)
Στο ταξικό τείχος προσέκρουσαν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί (2009-12-19 00:00:00.0)