ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΕΠ
Καθολικό το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Μαζική η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006

ICON

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων στα ΚΕΠ
Σε μαζική συγκέντρωση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι των ΚΕΠ, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους που συνεχίζεται σήμερα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι συμβασιούχοι, που αριθμούν πάνω από 3.000 πανελλαδικά, αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης να αποκλείσει τουλάχιστον 1.000 συναδέλφους τους από τη διαδικασία πλήρωσης μόνιμων θέσεων εργασίας και ουσιαστικά να τους πετάξει στο δρόμο. Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση, δίνουν ξεκάθαρη απάντηση και στις προ ολίγων μηνών απειλές του υφυπουργού Εσωτερικών, Απ. Ανδρεουλάκου, που είχε ζητήσει λίστα ονομάτων όσων συμβασιούχων των ΚΕΠ είχαν συμμετάσχει σε απεργία της ΑΔΕΔΥ, ισχυριζόμενος ότι δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν γιατί είναι «εργολάβοι»(!) και ότι αν ήθελε θα μπορούσε να τους απολύσει.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος κατήγγειλε όλους εκείνους που μετατρέπουν σε αντικείμενο συναλλαγής τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Επισήμανε ότι η επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας είναι μέρος των γενικότερων αντεργατικών σχεδιασμών της ΕΕ και στόχο έχει την εξυπηρέτηση της περιβόητης ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Το ΠΑΜΕ, τόνισε, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και πρωτοστατεί στην κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή και από εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου αποδοκίμασαν την πολιτική ηγεσία, καθώς η τελευταία αρνήθηκε να τους συναντήσει. Ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις τους όταν παρουσιάστηκαν δυνάμεις καταστολής.

Το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, σε χτεσινή του ανακοίνωση, καλεί σε συσπείρωση και συντονισμό της δράσης για μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και των αντεργατικών νόμων της μερικής απασχόλησης και των άλλων ευέλικτων μορφών εργασίας.

Κινητοποίηση στα Γιάννενα

Σε στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 2.30 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του ΟΤΑ στα Γιάννενα, διεκδικώντας την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, με τη χτεσινή τους κινητοποίηση εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους στα ΚΕΠ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα (2011-01-20 00:00:00.0)
Να πρωτοστατήσουν στην πάλη για σταθερή εργασία για όλους (2010-09-21 00:00:00.0)
Απεργούν πανελλαδικά σήμερα και αύριο (2009-11-05 00:00:00.0)
Στη μάχη για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους (2004-05-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από σήμερα κιόλας (2004-05-06 00:00:00.0)
Αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία (2004-04-23 00:00:00.0)