Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Στη μάχη για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Πανελλαδική η κινητοποίηση την Παρασκευή. Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Βάθης

Eurokinissi

Σε απεργίες και συγκεντρώσεις καταδίκης του Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους και διεκδίκησης του δικαιώματος στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους, προχωρούν μεθαύριο, Παρασκευή 14 του Μάη, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στην εκπαίδευση και σε μια σειρά άλλων εργασιακών χώρων. Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με συσκέψεις και περιοδείες παλεύουν για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των κινητοποιήσεων καλώντας τους εργαζόμενους σε συντονισμό της δράσης τους και κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στους φορείς της.

Στην Αθήνα, για τις 14 του Μάη το ΠΑΜΕ οργανώνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στις 11.30 το πρωί καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά. Σε ανακοίνωση-κάλεσμα στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Φυλάκων Νομού Αττικής επισημαίνει: «Μόνο η δυναμική και ενιαία δράση με το ταξικό κίνημα θα φέρει αποτελέσματα προς όφελός μας».

Στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής τους επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων το ΠΔ των «εξαιρέσεων». Ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους μόνιμους υπαλλήλους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους συναδέλφους τους, επισημαίνοντας ότι «μόνο ο πανεργατικός και ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους».

Στην Καρδίτσα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Διεκδικούν αγωνιστικά το δικαίωμά τους στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία, προβάλλοντας τα αιτήματα του ταξικού πλαισίου του ΠΑΜΕ. Για την ίδια μέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Αγωνιστική συγκέντρωση πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ συγκαλεί σύσκεψη συμβασιούχων, συνδικαλιστών και σωματείων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους.

Στη Σάμο, στη δεύτερη 24ωρη απεργία, ύστερα από τη χτεσινή, προχωρούν στις 14 του Μάη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βαθέος, με απόφαση της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σάμου. Ενώ για την ίδια μέρα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί και τους υπόλοιπους συμβασιούχους σε 4ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο. Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται την Παρασκευή 14 του Μάη.

Στα Γιάννενα, οι συμβασιούχοι του νομού ύστερα από μία μαζική σύσκεψη που έκαναν τη Δευτέρα (10/5/04) το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την Παρασκευή 14/5, στις 11.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων. Για το συντονισμό της κινητοποίησης φτιάχτηκε Συντονιστικό από εκπροσώπους των συμβασιούχων. Σύσκεψη συμβασιούχων έγινε επίσης στην Αρτα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Ιωαννίνων και της Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους (2019-03-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-05-26 00:00:00.0)
Αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλιά (2004-05-13 00:00:00.0)
Στη μάχη για το δικαίωμα στην εργασία (2004-05-08 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από σήμερα κιόλας (2004-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ