Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους

Με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης, πραγματοποιείται νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/3, με συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Την κινητοποίηση οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Δημόσιο.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση σωματεία παίρνουν αποφάσεις για στάσεις εργασίας. Μέχρι χτες είχε γίνει γνωστό ότι αποφάσεις έχουν πάρει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Σωκράτης».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με ανακοίνωσή του καλεί στην κινητοποίηση και τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία», τονίζοντας ότι «το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους τους εργαζόμενους και κανένα άρθρο 103 του Συντάγματος δεν μπορεί να το εμποδίζει».

Πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου έχουν υιοθετήσει και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα. Συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη, καταθέτοντας το αίτημά τους στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει το αίτημα για ψήφιση στη Βουλή, ενώ κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ