Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Μεταγραφές» και αλισβερίσια...

Οσο πλησιάζουμε στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τόσο πυκνώνουν οι υπόγειες αλλά και φανερές προσχωρήσεις, «μεταγραφές» και τα αλισβερίσια μεταξύ των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του σημερινού προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σ. Τσώνη, στελέχους της ΔΑΚΕ, ο οποίος, σε συνέντευξη που έδωσε, ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΔΑΚΕ, αλλά με την ΠΑΣΚΕ, του νυν προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου.

Φαινόμενα όπως το παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι μεταξύ των παρατάξεων της πλειοψηφίας της διοίκησης στη ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν υπάρχουν τείχη, αλλά λειτουργούν στενοί «δεσμοί αίματος», αφού υπηρετούν την ίδια αντεργατική γραμμή, μαζί με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, απέναντι από τους εργάτες.

Σε σχόλιό της για το θέμα, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Οι διαχωριστικές γραμμές είναι πολύ ξεκάθαρες: Από τη μία όλοι μαζί και όλα για το κεφάλαιο, στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και εργοδοσίας. Από την άλλη, εκατοντάδες σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικαλιστές που παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να βγάλει τα συμπεράσματά του, να συμμετέχει στη συγκέντρωση τη μέρα έναρξης του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα Συνέδριο νόθων και εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ