Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για ΣΣΕ κόντρα στην εργοδοτική αδιαλλαξία

Αντιμέτωποι με τα επιχειρήματα της «ανταγωνιστικότητας» και το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα
Τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κλάδους και επιχειρήσεις συνεχίζουν Συνδικάτα και Ομοσπονδίες.

Οπως ανακοινώνει η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), μετά την πετυχημένη Γενική Συνέλευση την περασμένη βδομάδα, προγραμματίζεται η 3η κατά σειρά συνάντηση με ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ για την κλαδική Σύμβαση, σήμερα Πέμπτη, στις 4 μ.μ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για την υπογραφή και επιχειρησιακών Συμβάσεων σε μια σειρά από χώρους. Οπως ενημερώνει τους εργαζόμενους η ΕΛΕΠΑ, «έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τη διοίκηση της "Deloitte" καθώς και με τη διοίκηση της PWC για να συζητήσουμε για υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης με βάση το σχέδιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών. Εχουν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις σε KPMG και ΣΟΛ».

Πριν από τις συναντήσεις γίνονται μαζικές ενημερώσεις εργαζομένων, όπως έξω από την «Deloitte» αλλά και την PWC, όπου προγραμματίζεται ενημέρωση για την Τρίτη 12/3, στις 9 π.μ.

Οπως τονίζει η ΕΛΕΠΑ, «το σχέδιο της Σύμβασης για το 2019 της ΠΟΛ αφορά και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία, λογιστικές - ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρείες». Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι «οι συναντήσεις δεν αρκούν αν οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν κινητοποιούμαστε αποφασιστικά. Γι' αυτό, το επόμενο διάστημα προσανατολιζόμαστε σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για να διεκδικήσουμε την υπογραφή και την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ».

Σε Τύπο και Χαρτί


Στη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησε τη δεύτερη συνάντηση με τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ στην Εκτυπωτική Βιομηχανία, Χαρτοποιία και Κυτιοποιία για το 2019.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία σημειώνει για τη στάση της εργοδοσίας πως «οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και της εργοδοσίας στη συνάντηση ξεκαθάρισαν ότι συζητάνε από μηδενική βάση, δηλαδή να θεωρήσουμε πως ό,τι έχασαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια είναι περασμένα - ξεχασμένα. Μας ζήτησαν, όπως συμβαίνει και στους χώρους δουλειάς, να διαμορφώσουμε και να προσαρμόσουμε τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες μας με κριτήριο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οτι πρέπει να συμβιβαστούμε με τους μισθούς - ψίχουλα των 650 ευρώ μεικτά που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν κατώτατο μισθό, ότι εφικτό και ρεαλιστικό σήμερα είναι αυτό που θωρακίζει τα επιχειρηματικά κέρδη και διασφαλίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Και όλα αυτά όταν υπάρχει ανάπτυξη στις επιχειρήσεις του κλάδου, αυξάνονται οι τζίροι και τα κέρδη. Οπως είναι φυσικό, δεν δεχτήκαμε να αποτυπωθεί και με Σύμβαση η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στα εργοστάσια και μάλιστα με τη δική μας υπογραφή, με την υπογραφή των εργαζομένων».

Μπροστά σε αυτήν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η Ομοσπονδία καλεί «όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησης ΣΣΕ στα χέρια τους, να σημάνει ξεσηκωμός παντού, να συζητηθούν οι εξελίξεις στις συνεδριάσεις των ΔΣ των σωματείων, σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, να ανοίξει η συζήτηση με κάθε πρόσφορο τρόπο». Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ομοσπονδία το επόμενο διάστημα.

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ., στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με κεντρικό αίτημα να κηρυχτεί υποχρεωτική και να εφαρμοστεί καθολικά η κλαδική ΣΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έγινε συγκέντρωση των μεταλλεργατών στο χώρο του μνημείου στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπου μέλη των διοικήσεων των κλαδικών σωματείων ενημέρωσαν για τις εξελίξεις με τη ΣΣΕ. Κατήγγειλαν την προσπάθεια υπονόμευσης της Συλλογικής Σύμβασης, ως προς την εφαρμογή της, από τους εργοδότες του κλάδου, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συσπείρωση στα κλαδικά συνδικάτα και σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Σημειώνεται ότι οι στάσεις εργασίας και οι συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ