Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλιά

Ενα ακόμα αγωνιστικό βήμα οι αυριανές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Στην πλατεία Βάθης και ώρα 11.30 το πρωί η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις - απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - προχωρούν αύριο σ' όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο δημόσιο και σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία, καταδικάζοντας το παιχνίδι που παίζει σε βάρος τους η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Κινητοποιήσεις που μαρτυρούν τη διάθεση των εργαζομένων για κλιμάκωση των αγώνων τους παρά τις προσπάθειες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών για το αντίθετο. Από τη μεριά τους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, έχουν ριχθεί στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων και την παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων, καλώντας τους εργαζόμενους σε συντονισμό της δράσης τους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ οργανώνει προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Βάθης. Στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, υιοθετώντας το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλία

Εικοσιτετράωρη απεργία για τους συμβασιούχους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κήρυξε για αύριο, Παρασκευή, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με βασικό αίτημα τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης αύριο οι συμβασιούχοι του νομού θα πραγματοποιήσουν αγωνιστική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας διαμηνύοντας την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας πρωτοστατεί στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των συμβασιούχων του νομού προτάσσοντας τα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, με πρωτοβουλία του συγκροτήθηκε στο νομό το Συντονιστικό Οργανο των συμβασιούχων όλων των κλάδων προκειμένου να δράσουν από κοινού, σε ενωτική βάση, για τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους στην εργασία.

Στην Καρδίτσα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Ακόμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Στη Μαγνησία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προχωρούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ συγκαλεί σύσκεψη συμβασιούχων, συνδικαλιστών και σωματείων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους.

Επίσης, σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι συμβασιούχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βαθέος στη Σάμο. Επιπλέον, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου καλεί και τους υπόλοιπους συμβασιούχους σε 4ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο. Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αύριο, Παρασκευή 14 του Μάη.

Στα Γιάννενα οι συμβασιούχοι του νομού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων. Ακόμα, στην Αρτα οι συμβασιούχοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των Ιωαννίνων και της Αθήνας. Στη Λήμνο το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και η ΕΛΜΕ καλούν τα μέλη τους στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Μύρινας. Στη Χίο πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μία σήμερα στις 12 το μεσημέρι, και η άλλη αύριο την ίδια ώρα, η οποία οργανώνεται από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σύλλογο Δασκάλων, την ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πολιτισμού. Η αυριανή συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Σύλλογο Δασκάλων.

Επίσης, αύριο, Παρασκευή, σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. έξω από το κτίριο του ΕΚ Αγρινίου καλεί τους συμβασιούχους το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Ενώ το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Λευκάδας και στις 7 μ.μ. διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για το ΠΔ και τις εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης, στις 5 μ.μ., το Σωματείο Συμβασιούχων Λευκάδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο.

  • Με 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι συμβασιούχοι στο δημόσιο στις αυριανές κινητοποιήσεις ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «εάν επιτρέψουμε να ισχύσει το ΠΔ θα δούμε τις πόρτες να κλείνουν μπροστά μας αφήνοντας έξω το μέλλον και τα όνειρά μας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι!» (2019-10-15 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους στους δήμους (2017-05-14 00:00:00.0)
Στη μάχη για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους (2004-05-12 00:00:00.0)
Στη μάχη για το δικαίωμα στην εργασία (2004-05-08 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από σήμερα κιόλας (2004-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ