Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΝΕΝ
Θύελλα για τη διαγραφή του Δ. Πανάγου

Θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους ναύτες και γενικότερα στη ναυτεργατική οικογένεια έχει προκαλέσει η παράνομη, πραξικοπηματική, χωρίς καμία αιτιολογία ενέργεια του προέδρου της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) Αντώνη Νταλακογιώργου, στελέχους της «Αυτόνομης Παρέμβασης», να διαγράψει από το Σωματείο τον συνδικαλιστή Δημήτρη Πανάγο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΕΝ, εκπροσώπου του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» (ΑΣΝ). Χτες έγινε στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από ναυτεργάτες ενώ ήδη εκατοντάδες ναύτες έχουν υπογράψει υπόμνημα - καταγγελία του ΑΣΝ με το οποίο απαιτούν να ανακληθεί άμεσα η διαγραφή του συνδικαλιστή. Υπέρ του Δ. Πανάγου τάχθηκε χτες ομόφωνα και η γενική συνέλευση του Σωματείου Ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, ενώ καταγγέλθηκε με δριμύτητα η παρανομία του Αντ. Νταλακογιώργου.

Ο Δ. Πανάγος, είναι ανάμεσα στους ναυτεργάτες που απολύθηκαν από τα υδρογραφικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για μια απόλυση τιμωρία για την αγωνιστική τους δράση.

Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν «τα φερέφωνα - όπως αναφέρεται στο υπόμνημα - των εφοπλιστών, το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών Α. Νταλακογιώργο, Γ. Καββαδία, Β. Προβατά» και επισημαίνουν ότι «αυτή η τυχοδιωκτική ομάδα των συνδικαλιστών, που αναρριχήθηκε στο προεδρείο της Ενωσης Ναυτών και παραμένει στο σβέρκο των ναυτών, με την ωμή παρέμβαση του μηχανισμού των εφοπλιστών, του ΥΕΝ και τη στήριξη των εργοδοτικών, κυβερνητικών συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, προχώρησε στη διαγραφή του Δ. Πανάγου στηρίζοντας την αντιδραστική απόφαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες κρατούν σε καθεστώς εργασιακής και πολιτικής ομηρίας επί 30 χρόνια, επίτακτους τους ναυτεργάτες στα υδρογραφικά - ωκεανογραφικά καράβια, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ