Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Εντείνεται ο εμπαιγμός

Συλλαλητήριο χτες στο κέντρο της Αθήνας

Την αμετακίνητη θέση της κυβέρνησης που τους θέλει ευέλικτο φθηνό εργατικό δυναμικό, αλλά και τον εμπαιγμό της συνάντησαν και οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες, που διαδήλωσαν, για άλλη μια φορά χτες, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά. Το σύνθημα στο πανό τους: «Συμβάσεις Ομηρίας επί ΠΑΣΟΚ, Πείνα και ανεργία επί ΝΔ», αντικατοπτρίζει το χρόνιο καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας που βιώνουν εδώ και χρόνια και το οποίο διαιωνίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το σχέδιο Προεδρικό Διατάγματος, που δημοσιοποίησε για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι από τα Προπύλαια, και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες κατευθύνθηκαν στη Βουλή, όπου και έκαναν μια ολιγόλεπτη στάση. Στη συνέχεια, έφτασαν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργείου, Γρ. Λαζαράκο. Το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Πατσιλινάκος και το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Δ. Αγκαβανάκης.

Στην απαίτησή τους για μόνιμη και σταθερή εργασία εισέπραξαν τον προκλητικό εμπαιγμό του Γρ. Λαζαράκου, ο οποίος τους είπε να απευθυνθούν στη ΓΣΕΕ ή στην ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να τους δώσει έγγραφο, το οποίο να αναφέρει πως ανήκουν σε ειδική κατηγορία και να συμπεριληφθούν στο Προεδρικό Διάταγμα..! Από την άλλη, τους πρότεινε να μπουν στο σύστημα μοριοδότησης και μέσω προκήρυξης να μπουν στην Αγροφυλακή ή σε παρόμοιες υπηρεσίες. Και οι δύο προτάσεις του Γ. Λαζαράκου, απορρίφθηκαν αμέσως από την αντιπροσωπεία. Ακόμα, οι συμβασιούχοι συναντήθηκαν με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρ. Σμέτη, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε και το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους καθώς τους οφείλονται μισθοί τριών ετών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ