Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν σήμερα

Προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στο σταθμό Αμπελοκήπων του Μετρό οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις

Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι συμβασιούχοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στον Ιδιωτικό Τομέα έχουν τετράωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ.-12.30 το μεσημέρι). Σήμερα εκδικάζεται στον Αρειο Πάγο υπόθεση που αφορά στη μονιμοποίηση ή μη συμβασιούχων. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στο Δημόσιο καλούν στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν στις 9 το πρωί στο σταθμό Αμπελοκήπων του Μετρό.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής σημειώνει πως το δικαίωμα στην εργασία «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων "πάγιων και διαρκών αναγκών" με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχει πάρει η Ομοσπονδία Συμβασιούχων στο Δημόσιο. Επίσης για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία η ΠΟΕ ΟΤΑ και για το υπόλοιπο προσωπικό 4ωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ.-12.30 το μεσημέρι). Ακόμα στάση εργασίας, τις ίδιες ώρες, έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για τους συμβασιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ