Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Νομιμοποιεί τους ελιγμούς της πλουτοκρατίας

Μέτωπο για ευρωομόλογα και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

Τη θέση του ΣΥΝ για τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα χωρά από «την αριστερά της αριστεράς ως την αριστερά του ΠΑΣΟΚ», ανέλυσε ξανά χτες σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας, θέτοντας σαν στόχους πάλης την απεμπλοκή απ' το μνημόνιο, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους και άλλα παρόμοια. Πρόκειται για αιτήματα, στα οποία ο ΣΥΝ συναντιέται με άλλες δυνάμεις του χώρου του, με μερίδες του κεφαλαίου, ακόμα και με την κυβέρνηση.

Οπως, άλλωστε, ο ίδιος ισχυρίστηκε καθησυχάζοντας το λαό με τη φρούδα προσδοκία των εύκολων λύσεων, η κρίση αυτή «είναι μια κρίση που πολύ εύκολα θα μπορούσε να επιλυθεί, να σταθεροποιηθεί», αρκεί «να υπάρχει πολιτική βούληση», την οποία ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η ευρωενωσιακή ηγεσία διαθέτουν για να οδηγήσουν την ΕΕ «σε μια διαδικασία νομισματικής και οικονομικής ενοποίησης σε διαφορετική βάση απ' αυτήν που υπάρχει»!

Σαν «εναλλακτική λύση» πρόταξε και πάλι το ευρωομόλογο. Παραδεχόμενος ότι «ευρωομόλογα υπάρχουν δεκάδες», αρκέστηκε να χαρακτηρίσει το ευρωομόλογο που ο οπορτουνισμός προτείνει σαν «θεραπευτικό», εν αντιθέσει με τα «τοξικά» των άλλων!

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «κατά συρροή λάθος επιλογές», με κορυφαία την «επιλογή του να μπούμε στο μνημόνιο με αυτούς τους όρους», ενώ «μια σοβαρή κυβέρνηση με σθένος και αυτοπεποίθηση θα διαπραγματευόταν»! Είπε ακόμα ότι «είχε τη δυνατότητα τρεις φορές να πάει και να πάρει χρήματα από τις αγορές, δεν το έκανε» και κατέληξε: «Θεωρώ ότι δύο τινά μπορεί να υπάρχουν. 'Η να πρόκειται για μια κυβέρνηση ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει ή για μια κυβέρνηση ανθρώπων που βρίσκονται σ' ένα σχέδιο (...) 'Η είναι σχέδιο ή είναι οι άνθρωποι στου κασίδι το κεφάλι»...

Κι αφού αθώωσε την κυβέρνηση για την απολύτως συνειδητή υπέρ του κεφαλαίου πολιτική της, κομμάτι της γενικότερης ευρωενωσιακής στρατηγικής, ο Αλ. Τσίπρας τής πρότεινε να κάνει χρήση του «υπερόπλου» που διαθέτει, δηλαδή του εκβιασμού της χρεοκοπίας, που θα συμπαρέσυρε την ευρωζώνη, «έστω ως απειλή»...

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ΣΥΝ δε συμφωνεί με έξοδο απ' το ευρώ. Μάλιστα, σκορπώντας μοιρολατρία στο λαό και συνηγορώντας υπέρ του ευρωμονόδρομου, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο» και ότι έξω απ' την ΕΕ «οι αφρικανικές τριτοκοσμικές χώρες θα είναι Ελβετία μπροστά σ' αυτό που θα ζούμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό «να δει την αλήθεια και να την πει στο λαό», καθώς «όσο δεν τη λέει, είναι συνένοχος» και αν το πράξει «τότε να καλέσει σε συναίνεση για να βρούμε τρόπους διεξόδου από την κρίση στην οποία μας έβαλε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν σε κινητοποίηση το λαό για να σωθεί η ΕΕ (2011-07-16 00:00:00.0)
Σιγοντάρουν τις φιλομονοπωλιακές επιλογές της ΕΕ (2011-01-18 00:00:00.0)
«Πλάτες» στη διάσωση των ευρωμονοπωλίων (2011-01-15 00:00:00.0)
Υποκλίνονται στη διαχείριση υπέρ του κεφαλαίου (2011-01-04 00:00:00.0)
Ντουφεκιές και εντυπωσιοθηρία για να θαφτεί το στρατηγικό αδιέξοδο (2010-11-30 00:00:00.0)
Με στόχο την ...«κοινωνική συνοχή»! (2008-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ