Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πόνος των δήθεν προστατών της φύσης...

Στην πρώτη σελίδα, η χτεσινή «ΑΥΓΗ» αναφέρει ότι το ΚΚΕ μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. σιγόνταραν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν στην πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος να απαγορευθεί η δόμηση στις περιοχές NATURA σε οικόπεδα κάτω των 10 στρεμμάτων. Θέμα που θίχτηκε στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Βιοποικιλότητα. Μάλιστα, αναφέρει ότι στο πλευρό των οικοπεδοφάγων του ΠΑΣΟΚ «στάθηκε και το ΚΚΕ, το οποίο» - όπως γράφει η ΑΥΓΗ - «ανακάλυψε ότι πέφτει η αξία των μικροϊδιοκτησιών». Πέρα από το προφανές του πράγματος, ότι δηλαδή για άλλη μια φορά υπάρχει διαστρέβλωση των θέσεων και όσων λέει το ΚΚΕ, ας πάμε λίγο παραπέρα.

Εχουμε και λέμε:

Σήμερα, αυτό που ισχύει στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το εξής: Οποιος έχει ιδιοκτησία μέχρι 4 στρέμματα σε περιοχή NATURA μπορεί να χτίσει, ενώ με διάφορες παρεκκλίσεις που προβλέπουν οι νόμοι που έφτιαξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να χτίσει και στα 750 ή στα 500 τ.μ. Το ΚΚΕ λέει να μη χτίσει κανείς ανεξάρτητα από το πόσα στρέμματα κατέχει. Να απαγορευθεί πλήρως δηλαδή η οικοδόμηση και η τσιμεντοποίηση σε περιοχές NATURA.

Η κυβέρνηση τώρα αυξάνει αυτό το όριο και το πηγαίνει στα 10 στρέμματα. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αξία της γης όσων έχουν 4 στρέμματα και κάτω θα πέσει κατακόρυφα και κατά συνέπεια μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι real estate και άλλοι θα αγοράζουν κοψοχρονιά τέτοια οικόπεδα για να μπορούν να χτίσουν εκεί ό,τι θέλουν; Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση κατεβάζει την αξία της γης για να την πάρουν στα χέρια τους λίγοι, να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια και στη συνέχεια να ανέβει κατακόρυφα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ