Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η πανιατρική απεργία

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας , ώρα 10 πμ, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Με πανελλαδική απεργία σήμερα απαντούν οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας» που μετατρέπει την Υγεία σε προνόμιο για λίγους και πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Παράλληλα συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των φαρμακοποιών, γιατί με το ίδιο νομοσχέδιο παραδίνεται η διακίνηση των φαρμάκων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είτε μέσω αλυσίδων είτε μέσω των σούπερ-μάρκετ.

Δυναμική απάντηση στις επιλογές της κυβέρνησης δίνουν οι ταξικές δυνάμεις με πρωτοβουλία της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ που στη διάρκεια της σημερινής πανιατρικής απεργίας οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 πμ. Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν «αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας».

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας καλούν με ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Επίσης στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας καλεί και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών, καθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των φαρμακοποιών παρότι ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν κατευθύνουν αγωνιστικά την αγανάκτηση των φαρμακοποιών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας η συμμετοχή των φαρμακοποιών ήταν καθολική και οι άρρωστοι εξυπηρετήθηκαν απ' τα φαρμακεία υπηρεσίας που ορίζουν κατά τόπους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι. Οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν και αύριο, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 26, 27 και 28 Γενάρη 2011.

Εκχώρηση του ΙΚΑ μέσω των κοινοπραξιών

Με νέες δηλώσεις του στα χτεσινά «Νέα» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αποκαλύπτει ότι οι κοινοπραξίες γιατρών - για τις οποίες μίλησε προχτές στο «Βήμα» - θα είναι κοινοπραξίες μεταξύ ιδιωτών γιατρών και γιατρών του ΙΚΑ «μετά την ένταξη των μονάδων Υγείας των Ταμείων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)», ο οποίος προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. «Στην περίπτωση αυτή, τα περίπου 200 πολυιατρεία του ΙΚΑ θα μετατραπούν σε πολυδύναμα διαγνωστικά κέντρα», πρόσθεσε ο διοικητής του Ιδρύματος. Με άλλα λόγια - όπως σημειώνεται και στο ρεπορτάζ των «Νέων» - σ' αυτές τις συμπράξεις θα εκχωρηθούν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Οπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ» το νέο αυτό σχήμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είχε προετοιμαστεί απ' το ΠΑΣΟΚ απ' το 2007 και παρουσιάστηκε μάλιστα σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Φροντίδας Υγείας. Δηλαδή στους επιχειρηματίες της Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις στις 12 Ιούλη σε όλη τη χώρα (2012-06-29 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική κινητοποίηση (2011-02-09 00:00:00.0)
Ενιαίος αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας (2011-02-09 00:00:00.0)
Θερινή χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων (2001-06-12 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις για υγεία και ασφάλιση (2001-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ