Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κινητοποιήσεις στις 12 Ιούλη σε όλη τη χώρα

Εκρηκτική η κατάσταση με τις ελλείψεις σε Υγεία και Φάρμακο

Οι πενιχρές συντάξεις εκατομμυρίων συνταξιούχων εξανεμίζονται από το δυσβάστακτο κόστος Υγείας και Φαρμάκου
Οι πενιχρές συντάξεις εκατομμυρίων συνταξιούχων εξανεμίζονται από το δυσβάστακτο κόστος Υγείας και Φαρμάκου
Μπροστά στη δραματική κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται στο χώρο της Υγείας, με τα φάρμακα και τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ καλούν τους συνταξιούχους να οργανώσουν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας την Πέμπτη, 12 του Ιούλη.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις για τα επείγοντα προβλήματα της Υγείας και τα φάρμακα παλεύουν και διεκδικούν:

-- Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των κέντρων υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

-- Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.

-- Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.

-- Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.

-- Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους ανασφάλιστους Ελληνες και μετανάστες, χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.

-- Αμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμΕΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

-- Συμψηφισμό των χρεών ανάμεσα στο Δημόσιο, στους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων «με βάση αυτό το πλαίσιο καλεί τους φαρμακοποιούς σε κοινό αγώνα με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες που οφείλονται στις αντιλαϊκές και αντιασφαλιστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και έφεραν τον ΕΟΠΥΥ και τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και το λαό στη σημερινή κατάντια, για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ