Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγελία για τη στάση της Επιθεώρησης Εργασίας

Για απροκάλυπτη στάση υπέρ της εργοδοσίας κατηγορεί την Επιθεώρηση Εργασίας στην Τρίπολη η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ, καθώς, αναφορικά με την παράνομη απόλυση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και ΑΕ Νομού Αρκαδίας, Ντένιας Στρούζα, καταγγέλλει πως υιοθετεί τα απαράδεκτα και εν πολλοίς αστεία επιχειρήματα της εργοδοσίας. Στο πλαίσιο αυτό η Επιθεώρηση Εργασίας ανέβαλε την προχθεσινή τριμερή, αφού ακολούθησε παρελκυστική τακτική το προηγούμενο διάστημα, για την ερχόμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σε αναφορά της, η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ, προς τον υπουργό Εργασίας, τον ΓΓ του ΣΕΠΕ, τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου της Κοινωνικής Επιθεώρησης, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία είναι Επιθεώρηση Εργασίας και όχι Επιθεώρηση Εργοδοσίας» και τονίζει:

«Η Επιθεώρηση Εργασίας υπάκουσε στις εντολές της εργοδοσίας να αποκλειστεί από την τριμερή ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ.

-- Αμφισβητήθηκε ακόμα και η ιδιότητα της προέδρου του Σωματείου παρόλο που τη γνωρίζετε αφού έχουν γίνει επανειλημμένες παραστάσεις για θέματα των εργαζομένων του κλάδου στις οποίες συμμετείχε η πρόεδρος. Είχαν μάλιστα προηγηθεί της τριμερούς δύο παραστάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη συγκεκριμένη απόλυση.

-- Υπήρξε υπερβολική καθυστέρηση για τον καθορισμό της τριμερούς.

-- Υποστηρίξατε το παρελκυστικό αίτημα της εργοδοσίας για διήμερη αναβολή της τριμερούς.

-- Αρνηθήκατε να καταγραφεί και η θέση του ΕΚ Αρκαδίας για τους απαράδεκτους, ψευδείς και αντεργατικούς ισχυρισμούς της εργοδοσίας.

-- Οχι μόνο δεν κάνατε καμία ενέργεια για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση, φτάσατε ακόμα να αμφισβητείτε και να μην παίρνετε θέση στις απροκάλυπτες θέσεις της εργοδοσίας που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα του Σωματείου σαν συνδικαλιστική οργάνωση.

Επειδή θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις ενέργειες, έχουν μάλιστα προηγηθεί ανάλογες συμπεριφορές σε προηγούμενες απολύσεις, ζητάμε από το Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ και το υπουργείο να πάρουν τα ανάλογα μέτρα για να μην υπάρχει απροκάλυπτη υπέρ της εργοδοσίας στάση της Επιθεώρησης Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ