Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Απόλυτα σύμφωνη και η ΝΔ

Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» υπερθεματίζει της καταστροφής των μικρών στους κλάδους που «απελευθερώνονται»

Πλάτες για να περάσει η φιλομονοπωλιακή απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων βάζει η ηγεσία της ΝΔ. Ηδη η ηγεσία της ΝΔ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη συγκεκριμένη ρύθμιση, στο όνομα της «τόνωσης της ανταγωνιστικότητας», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει «επί της αρχής» το σχετικό νομοσχέδιο.

Από την άλλη, επιχειρεί να διασωθεί από τη δυσαρέσκεια των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών που πλήττονται βάναυσα από την επέλαση των μονοπωλίων και των καρτέλ στους κλάδους που «απελευθερώνονται», προβάλλοντας προσχηματικές και αστείες επιφυλάξεις, όπως ότι η κυβέρνηση «προχωρά πρόχειρα και με αντιφατικές ρυθμίσεις, μόνο και μόνο επειδή της το υπαγορεύει το μνημόνιο».

Σε κάθε περίπτωση, δίνει το «πράσινο φως», ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια θεωρεί πως «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μπορεί να είναι παράγοντας ενίσχυσης της οικονομίας, τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας νέων εργασίας», συμπλέοντας ουσιαστικά πλήρως με την προωθούμενη ρύθμιση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο Α. Σαμαράς με αντιπροσωπείες των φορέων από τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, αναφέρεται υποκριτικά και δημαγωγικά ότι «συμφωνεί με την άρση των περιορισμών στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών, αρκεί να θεσπιστούν εποπτικοί μηχανισμοί για να αποτραπούν περιπτώσεις συγκέντρωσης ή και μείωσης του ανταγωνισμού και να διασφαλιστούν η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και η προστασία του πολίτη». Ψεύδεται βέβαια συνειδητά γιατί γνωρίζει ότι η απελευθέρωση οδηγεί κατευθείαν στην υπερσυγκέντρωση και τα καρτέλ.

Το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει το καινούριο λογότυπο και σήμα της ΝΔ, στα νέα γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Συγγρού, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα «ανανέωσης». Ο πυρσός του κόμματος παραμένει μόνο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σαρώνουν τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα» (2013-05-10 00:00:00.0)
Υπουργικό σήμερα με δύο πολυνομοσχέδια (2012-03-22 00:00:00.0)
«Απελευθερωμένα» παραμύθια (2011-01-20 00:00:00.0)
Νέα δέσμη φιλομονοπωλιακών ανατροπών (2010-03-24 00:00:00.0)
Πλειοδοτεί για βάθεμα των ανατροπών (2010-02-04 00:00:00.0)
Ζητούνται νέες θυσίες (2008-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ