Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ποιος να «ελέγχει» ποιον;

Στην ... ανεξέλεγκτη δράση των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δρουν «στο χώρο της παραγωγής, της διανομής και της διάθεσης φαρμάκου» εντοπίζει ο ΣΥΝ τις αιτίες των προβλημάτων με την πρόσβαση του λαού στο φάρμακο που έχει ανάγκη, όπως προκύπτει από δήλωση της υπεύθυνης του τμήματος Υγείας του κόμματος. Μάλιστα, όπως σημειώνει η συγκεκριμένη, οι εταιρείες αυτές «με τις υπερτιμολογήσεις και την κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση κερδοσκοπούν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ασθενών».

Καλές οι κατηγορίες ενάντια στις μεγάλες εταιρείες αλλά όταν αυτές μένουν σε αόριστες και γενικές καταγγελίες προκαλούν (τουλάχιστον) σύγχυση. Οταν μάλιστα αυτές οι κατηγορίες «εκτοξεύονται» από δυνάμεις που επίμονα δεν αρνούνται - αποκηρύσσουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία (και μάλιστα παρουσιάζουν τη «συνύπαρξή» της με το δημόσιο τομέα ως στοιχείο ... εκδημοκρατισμού) αναδεικνύονται και σε στοιχείο αναξιοπιστίας. Αναδεικνύουν μια τακτική που μόνο σε επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα αναγορεύεται.

***

Αλήθεια, ποιος πιστεύει ο ΣΥΝ ότι θα ελέγξει τις πολυεθνικές του Φαρμάκου; Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντά των πολυεθνικών; Τα κόμματα που προσκυνούν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τις απαραίτητες για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων συνθήκες;

Και τι είναι αυτό που προσδοκούν οι του ΣΥΝ από τέτοιους «ελέγχους»; Τον εντοπισμό ...κερδοσκόπων; Μα η κερδοσκοπία (δηλαδή το να αποτελεί το κέρδος το σκοπό) δεν είναι εξαίρεση στη σημερινή οικονομία, αλλά ο κανόνας χωρίς εξαίρεση. Δεν είναι η απόκλιση αλλά η επιδίωξη.

***

Μόνος τρόπος για να ...ελεγχθούν οι πολυεθνικές (και) στο Φάρμακο είναι να καταργηθούν. Να σταματήσει δηλαδή η επιχειρηματική δράση σε έναν κλάδο τόσο κρίσιμο για την ίδια την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας. Κι όποιος αληθινά θέλει να υπηρετήσει αυτόν τον έλεγχο ένα πράγμα πρέπει να κάνει: ν' απαιτήσει και να παλέψει για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για Φάρμακο δωρεάν για όλο το λαό. Για κρατική φαρμακοβιομηχανία που μαζί με έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Φαρμάκου παραγωγής, έρευνας, διακίνησης και εισαγωγής και ενταγμένη στην κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και μαζί θα μπορεί να εξασφαλίζει όλα και όσα απαραίτητα μηχανήματα / πρώτες ύλες / εργατικά χέρια κτλ. είναι απαραίτητα ώστε συνολικά και ανεξαίρετα ο πληθυσμός να έχει πρόσβαση σε φάρμακο ασφαλές και ποιοτικό.


Α.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ