Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Παζάρια» σε βάρος των εργαζομένων

Ο θίασος του «διαλόγου», με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών Αττικής, έδωσε χτες νέα «παράσταση». Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων συνεχίζουν το έργο δίωξης και εκφοβισμού των εργαζομένων με τελευταίο κρούσμα τη διοίκηση του ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Χτες, σειρά στο «διάλογο» με το υπουργείο Μεταφορών πήραν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) και το τραμ. Και αυτοί επιχείρησαν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι είναι δυνατή μια βελτίωση του νομοσχεδίου σε όφελος των εργαζομένων. Προσπαθούν δηλαδή να αποσυνδέσουν το γεγονός ότι το νομοσχέδιο είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών και συνεπώς κανένα μπάλωμα και καμιά βελτίωση δεν μπορεί να έχει φιλεργατικό και φιλολαϊκό αποτέλεσμα. Επίσης, αποτελούν εμπαιγμό οι δηλώσεις τους ότι και το υπουργείο θέλει να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Συγκαλύπτουν ότι το νομοσχέδιο εισάγει την πλήρη ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των συγκοινωνιών και άρα την αντίστοιχη μεταχείριση εργαζομένων και επιβατών και ότι μπάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Προς γνώση και συμμόρφωση...

Στο μεταξύ χτες, η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ, βασιζόμενη στη δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε τις χτεσινές και σημερινές κινητοποιήσεις παράνομες (ύστερα από δική της προσφυγή), έβγαλε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους εργαζόμενους ως εξής: «...προς γνώση όλων των εργαζομένων ότι η συμμετοχή τους σε αυτές (σ.σ. στις στάσεις εργασίας) επισύρει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις»! Και στη συνέχεια καλεί τις «αρμόδιες διευθύνσεις να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Εταιρείας μας»... Είναι προφανές ότι η διοίκηση προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι ωστόσο θα πραγματοποιήσουν κανονικά και τις σημερινές στάσεις εργασίας.

Σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος κινητοποιήσεων για αυτή τη βδομάδα. Οπως και χτες πραγματοποιούν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (11 π.μ.-3.30 μ.μ.) και τα τρόλεϊ (11 π.μ.-3 μ.μ.).

Επίσης σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία των μηχανοδηγών στον ΟΣΕ (δε γίνονται δρομολόγια) ενάντια στις μετατάξεις προσωπικού. Υπενθυμίζουμε ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία περιόρισε το πλαίσιο αιτημάτων, απορρίπτοντας τα αιτήματα που έθεσαν οι ταξικές δυνάμεις για τα ζητήματα της κατάργησης των ΣΣΕ και των κανονισμών προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ