ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ
Φτάνει πια η κοροϊδία

Απαίτησαν καθορισμό συγκεκριμένης ύλης στις εξετάσεις που δίνουν για την αναγνώριση των πτυχίων τους

Πέμπτη 2 Μάρτη 2006

Οι απόφοιτοι Ιατρικής πανεπιστημίων εκτός ΕΕ διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή
Να μπει τέρμα στον εμπαιγμό που υφίστανται από το υπουργείο Παιδείας, απαίτησαν χτες απόφοιτοι Ιατρικής από πανεπιστήμια εκτός ΕΕ, που έφτασαν χτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να κάνουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Μια επιτροπή των αποφοίτων συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, ενημερώνοντας για το αίτημά τους να δοθεί επιτέλους συγκεκριμένη ύλη στις εξετάσεις του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) που δίνουν για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

Στο πλευρό των αποφοίτων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, που δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους, καθώς και εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής ΚΣ της Ιατρικής Αθήνας, που επισήμαναν ότι τα προβλήματά τους είναι κοινά και ότι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων εκτός ΕΕ είναι όμηροι ενός συστήματος αναγνώρισης που σκοπό έχει την καθυστέρηση ή ακόμα και την απομάκρυνσή τους από το δικαίωμα στην εργασία. Το υπάρχον σύστημα αναγνώρισης είναι γνωστό ότι δεν εξετάζει το περιεχόμενο και το πρόγραμμα των σπουδών που παρέχει ένα πανεπιστήμιο, αλλά κατατάσσει πτυχία και αποφοίτους ανάλογα με το αν το πανεπιστήμιό τους είναι εντός ή εκτός της ΕΕ!

Στο μεταξύ την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενημέρωνε για το θέμα την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου εξέφρασε την πρόθεσή της να καταρτιστεί μια «τράπεζα 2.500 ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών» ως ύλη για κάθε μάθημα που θα δίνουν οι απόφοιτοι Ιατρικής για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης τόνισε ότι το πρόβλημα της αναγνώρισης των πτυχίων πανεπιστημίων εκτός ΕΕ θα σταματήσει όταν θα ξέρουμε ποια πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα. Για τις πολλαπλές ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι εξεταζόμενοι είπε ότι είναι επιστημονικά λαθεμένη μέθοδος, που θυμίζει τα γνωστά τηλεπαιχνίδια. Ζήτησε να υπάρξει ορισμός επιστημονικά θεμελιωμένης ύλης με την ανάλογη βιβλιογραφία και πάνω σε αυτήν να διενεργούνται με αξιόπιστο τρόπο οι εξετάσεις. Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει την πληρωμή παραβόλου από τους υποψήφιους για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βουλή η «τράπεζα ερωτήσεων» (2006-02-25 00:00:00.0)
Θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του (2004-09-07 00:00:00.0)
Στο τραπέζι η ισοπέδωση των πτυχίων (2004-05-12 00:00:00.0)
Να αποκατασταθεί η αδικία (2004-05-05 00:00:00.0)
«Οδοστρωτήρας» που ισοπεδώνει όλα τα πτυχία (2000-02-10 00:00:00.0)
Ζητούν λύση για τα πτυχία (1999-07-08 00:00:00.0)