Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν λύση για τα πτυχία

Την πρόθεσή τους να προσβάλουν νομικά την απόφαση του ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ να αυξήσει από 2 σε 7 τα εξεταζόμενα μαθήματα για την αναγνώριση πτυχίωνΙατρικής της αλλοδαπής, εξέφρασαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι Σύλλογοι Γονέων Φοιτητών Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι για να ισχύσει η απόφαση, πρέπει πρώτα να καταργηθεί ο νόμος 1566/85 που ορίζει τα μαθήματα και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, που προϋποθέτει σύνταξη νέου νόμου ή με τροπολογία του ισχύοντος με Προεδρικό Διάταγμα, που να φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Φοιτητών Βουλγαρίας, Μαρία Φλώρου,κάλεσε τη διοίκηση του ΔΙΚΑΤΣΑ και το υπουργείο, σε ανοιχτό διάλογο μαζί με τους συλλόγους γονέων και φοιτητών, για την καλύτερη εξεύρεση λύσης όχι μόνο για τον αριθμό των μαθημάτων, στα οποία θα εξετάζονται οι απόφοιτοι Ιατρικής της αλλοδαπής, αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ελλήνων Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Σόφιας Βουλγαρίας,με ανακοίνωσή της τονίζει ότι "στόχος των αποφάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ είναι η καθυστέρηση της διαδικασίας αναγνώρισης των πτυχίων. Παρ' όλο που το ΔΙΚΑΤΣΑ, χαρακτηρίζει ανεπαρκές το πρόγραμμα σπουδών, υπερκαλύπτει τις απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας και είναι αυξημένων απαιτήσεων τόσο στην παρακολούθηση (κλινική και θεωρία), όσο και στην εξέταση των μαθημάτων. Αλλωστε, τα μαθήματα που προτείνει το ΔΙΚΑΤΣΑ, εκτός του ότι επαναλαμβάνονται, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των σπουδών μας στα οποία, στην Ελλάδα οι φοιτητές εξετάζονται τμηματικά, ενώ εμείς εξεταζόμαστε σε ολόκληρη την ύλη τους", επισημάνει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ