Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρέπει να εμποδιστούν

"Αν η αμερικανική πρεσβεία χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο, μπορεί να αγοράσει οικόπεδο σε οποιαδήποτε οικοδομήσιμη περιοχή της Αθήνας, κατά τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, που η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει και ενόπλως. Η αμερικανική κατοχή και η αρπαγή των χώρων πρασίνου πρέπει να εμποδιστούν".Τα παραπάνω τονίζει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα",με χτεσινή ανακοίνωσή της.

Η "Συμπαράταξη" σημειώνει πως οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την παραχώρηση του χώρου στους Αμερικανούς σκοπό έχουν να νομιμοποιήσουν την άτυπη στρατιωτική κατοχή του χώρου και την ελληνική υποτέλεια. Πως το τμήμα της οδού Ευζώνων,που χωρίζει την πρεσβεία από το οικόπεδο, έχει καταληφθεί από τους Αμερικανούς, έχει φραχτεί και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, χωρίς ο δήμος -στον οποίο ανήκει ο χώρος- να διαμαρτύρεται.

Συμπληρώνει πως σε ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας - που επρόκειτο να συζητηθεί το ζήτημα και με ευθύνη της δημοτικής αρχής αναβλήθηκε - το οικόπεδο προσδιορίζεται μόνο από τις τρεις πλευρές του και παραλείπεται η οδός Ευζώνων, που το προσδιορίζει από την πλευρά της πρεσβείας. "Δημιουργείται η εντύπωση ότι για το δήμο το τμήμα αυτό της οδού Ευζώνων έπαψε να υπάρχει", υπογραμμίζει η "Συμπαράταξη" και χαρακτηρίζει την αναβολή της συζήτησης στο ΔΣ άστοχη.

Προσθέτει πως στους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος εντάσσεται ο χαρακτηρισμός ενός μέρους του χώρου ως "μη προσβάσιμου πρασίνου" και του υπολοίπου ως οικοδομήσιμου. "Με τον τρόπο αυτό εκβιάζεται το ΜΤΠΥ να πουλήσει το οικοδομήσιμο τμήμα στους Αμερικανούς και παραχωρείται το υπόλοιπο νομιμοφρόνως", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ