Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο

Προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο χώρο του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λήμνου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη, εδώ και έξι μήνες, καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών και νυχτερινών ωραρίων και τις σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου σε μόνιμο νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, που έχουν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλιάς και την επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την αναμόρφωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την έγκριση αντίστοιχου ποσού για την κάλυψη της συμπληρωματικής πρότασης νυχτερινών και εξαιρέσιμων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και την άμεση αποπεράτωση και παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης ο Θ. Σούρης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, τόνισε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων και η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού οφείλεται στο ότι το υπουργείο Υγείας διαθέτει λιγοστά κονδύλια για τη δημόσια υγεία και υπογράμμισε την ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων, καθώς το πρόβλημα θα επιδεινωθεί από το Σεπτέμβρη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γ. Κατρίτσης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων και τόνισε πως τα προβλήματα της υγείας είναι πανελλαδικά και έχουν τις ρίζες τους "στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θέλουν τη δημόσια υγεία διαλυμένη και παραδομένη στον ιδιωτικό τομέα και την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στην υγεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ