Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Προεδρείο συνενοχής θέλουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ

"Το κύριο ζήτημα δεν είναι το προεδρείο της ΔΟΕ αλλά το πώς θα παραμεριστούν αυτές οι ηγεσίες τέτοιων δυνάμεων που η συνολική δράση τους είναι επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τον κλάδο και τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Πάνω σ' αυτό το ζήτημα η βάση του κλάδου έχει τον πρώτο λόγο έτσι ώστε να υπάρξει συνολικός ταξικός αναπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού μας κινήματος". Αυτό τονίζει σε δήλωση προς το ΔΣ της ΔΟΕ ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Θ. Γκεσούλης με αφορμή τη συνεδρίαση για συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα. Κατά τη συνεδρίαση, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θέτουν σαν προϋπόθεση (! ) για να αναλάβουν τα κύρια αξιώματα, την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου από τη ΔΕΕ.

Η ΔΕΕ με δήλωση του εκπροσώπου της στο ΔΣ, τονίζει ότι "έχοντας ως αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία των συνδικάτων, διαμορφώσαμε και εφαρμόζουμε τη θέση για λειτουργικά προεδρεία στα σωματεία και στις ομοσπονδίες στα οποία καμιά παράταξη δε δεσμεύεται όσον αφορά στις θέσεις και στους προσανατολισμούς της, αλλά διατηρεί και εκφράζει τις απόψεις της παντού και πάντα χωρίς να δέχεται υπαγορεύσεις και απαγορεύσεις.

Στα πλαίσια αυτά και τώρα στα ΔΣ της ΔΟΕ προτείναμε να προκύψει ένα προεδρείο αυτής της λογικής όπου κάθε παράταξη ανάλογα με τη δύναμή της θα συμβάλλει στη λειτουργικότητα της Ομοσπονδίας. Στη βάση αυτή εμείς που εκπροσωπούμαστε στο ΔΣ της ΔΟΕ με ένα μέλος μας, προτείνουμε για τον εαυτό μας να πάρουμε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα που αντιστοιχεί στη δύναμή μας". Οσον αφορά στα κύρια αξιώματα, η ΔΕΕ προτείνει να τα αναλάβουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που συναπαρτίζουν περίπου το 80% του κλάδου και μαζί στο συνέδριο συνέπραξαν στην ανατροπή των θετικών θέσεων του κλάδου για την επετηρίδα και την αξιολόγηση.

"Αυτές οι παρατάξεις και από τα κύρια αξιώματα, θα πρέπει να απολογηθούν στη βάση του κλάδου όχι μόνο για τις επιμέρους βασικές αρνητικές αλλαγές που επέφεραν στις θέσεις του κλάδου, αλλά και για τη συνολική αντεργατική και αντιεκπαιδευτική Ευρω - ΟΝΕ στρατηγική που ακολουθούν. Αυτά είναι τα κύρια ζητήματα που αυτές οι παρατάξεις δεν μπορούν να τα αντιπαρέλθουν με τις υποκριτικές όψιμες κορόνες και με αιτιάσεις "περί όνου σκιάς", ευελπιστώντας ότι θα αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στον κλάδο", τονίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τα τέλη Αυγούστου μετατέθηκε η συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ (2022-07-26 00:00:00.0)
Με οργανωτικά ζητήματα η πρώτη μέρα (2002-06-27 00:00:00.0)
Καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις (2001-12-22 00:00:00.0)
Περί "προγραμματικών προεδρείων" (1999-07-08 00:00:00.0)
Ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά η ΔΕΕ (1999-06-26 00:00:00.0)
Στα χέρια των καθηγητών η υπόθεση των αγώνων (1998-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ